Dit nieuwe (Engelstalige) boek gaat over de Raspberry Pi 3 en het gebruik ervan in verschillende besturings- en bewakingstoepassingen. Het boek verklaart in eenvoudige woorden, aan de hand van geteste en werkende voorbeeldprojecten, hoe we de Raspberry Pi 3 kunnen configureren, hoe we Linux installeren en gebruiken als besturingssysteem en hoe we met hardware gekoppelde toepassingsprogramma’s kunnen schrijven in de programmeertaal Python.

Het handige van dit boek is, dat het veel hardwareprojecten met de RPi-3 bespreekt, die werken met de nieuwste hardwaremodules zoals de Sense HAT, Swiss Pi, MotoPi, de cameramodule en veel andere analoge en digitale sensoren. Een belangrijke feature van de Raspberry Pi 3 is, dat hij een geïntegreerde Bluetooth- en WLAN-module bevat. In het boek vindt u voorbeeldprojecten voor het toepassen van de WLAN- en Bluetooth-module, die laten zien hoe verschillende data via de WLAN-module naar de cloud kan worden gestuurd en hoe we via Bluetooth kunnen communiceren met een Android-smartphone.

Exclusief aanbod voor leden:
Elektor GOLD- en GREEN-leden kunnen dit nieuwe boek tot 31 maart bestellen voor de speciale ledenprijs van € 29,95 (i.p.v. € 34,95)!