In onze wekelijks terugkerende rubriek 'Filanthtropisch paspoort van een bestuurder' deze week Marc van den Tweel. Als opvolger van Jan Jaap de Graeff, is Marc van den Tweel de man die Natuurmonumenten weer een echte vereniging van de samenleving heeft gemaakt. Een initiatief dat gedragen wordt door en met particulieren "als de mensen zich bezorgd maken over verdwijnende natuur in hun streek, kunnen wij hen helpen deze zelf aan te kopen".

Wat is uw persoonlijke, maatschappelijke missie als bestuurder?
‘De natuur laat je leven! Het is daarom ook mijn missie om iedereen de natuur te laten beleven. Op zijn of haar eigen manier. Als wij mensen kunnen laten ervaren hoe waardevol de natuur is, dan komt men ook op voor de natuur. Zo ontstaan kansen om haar te versterken. Natuur is van iedereen, voor iedereen. En daarom kan ieder- een meedenken, meepraten en meedoen. Als organisatie roeren we ons in het maatschappelijk debat. Zijn we ondernemend. Werken we efficiënt om geld te besparen. Dat we direct terug investeren in de natuur. Zodat iedere euro die we ontvangen van onze achterban maximaal ingezet wordt voor de natuur.’

Wat kunt u betekenen voor major donors die in uw organisatie zijn geïnteresseerd?
Geven aan de natuur doe je met je hart. En met volle overtuiging. We bekijken daarom graag samen met u aan welk natuurproject uw gift ten goede komt. Zo verrijken we samen de natuur in Nederland.

Bestuurdersprofiel: Marc van den Tweel