Elektor Team

Beter luisteren naar muziek met innovatieve bril

10 december 2013, 14:36
Beter luisteren naar muziek met innovatieve bril
Beter luisteren naar muziek met innovatieve bril

Hifi-liefhebbers kennen het effect:  Met de luidsprekers in het vizier is het moeilijk een ruimtelijk stereobeeld te ervaren. De ogen zien een ruimte die niet in overeenstemming is met wat er door de oren wordt waargenomen. De speciaal voor dit doel ontwikkelde bril Musicmask schakelt de visuele waarneming uit, waardoor deze misleiding en storing effectief wordt onderdrukt. Deze werking is inmiddels ook door de wetenschap aangetoond.

 

De Musicmask-bril sluit compleet af voor licht, terwijl de ogen toch open kunnen blijven. Met open ogen is het gehoor alerter dan met gesloten ogen.  Bovendien laten gesloten oogleden nog licht door. Daarom is luisteren met de Musicmask volgens de fabrikant een intensere ervaring dan het luisteren met de ogen dicht. Het effect is net zo  magisch als luisteren naar muziek in een compleet verduisterde kamer, een omstandigheid die in huis niet altijd is te creëren.

 

Ontwikkelaar Corly Bedacht van Acoustic Projects uit Amsterdam ontwikkelde de Musicmask. Het idee ontstond tijdens een meditatie-sessie in een donkere ruimte. Er werd muziek gedraaid die bijzonder ruimtelijk klonk. Toen later het licht weer aanging, bleek het ruimtelijke effect een stuk kleiner te worden. Ondersteund door wetenschappelijk onderzoek werd vervolgens de Musicmask ontwikkeld.

 

Musicmask wordt met name gebruikt voor het thuis luisteren naar muziek, in opnamestudio's tijdens het beoordelen van opnames en door hi-fi reviewers voor het beoordelen en objectief vergelijken van geluidsapparatuur.

 

Na enthousiaste reacties van hifi-reviewers en gebruikers en de eerste veelbelovende verkoopresultaten via onze webshop in Nederland heeft Acoustic Projects de webshop van Musicmask nu voor wereldwijd gebruik geschikt gemaakt.

 

Meer info:
http://www.mymusicmask.com/nl/home.html

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items