Betere oplaadbare batterijen met verpulverd materiaal

13 april 2016, 16:42
Foto: Tohoku University, Japan
Foto: Tohoku University, Japan
Het National Institute of Standards and Technology (NIST) in de US heeft ontdekt dat het verpulveren van een veelbelovende groep chemische stoffen kan leiden tot veiligere herlaadbare accu’s. De stoffen verkeren in een stabiele, vaste toestand en vormen dus geen bedreiging in geval van een ‘lek’ in de behuizing van de accu.
Sinds het ontdekken van de eigenschappen van de stoffen (samenstellingen van waterstof, borium en lithium of natrium) in 2014 heeft een team onderzoekers gezocht naar verbeteringen in de capaciteit en de mogelijkheden van de stoffen. Dit is hen nu op twee manieren gelukt. Het stroomgeleidende vermogen is vergroot en het temperatuurbereik waarin de accu kan functioneren is uitgebreid.
De meest recente doorbraak is die om het materiaal bij lagere temperaturen te laten functioneren. In eerste instantie diende het materiaal meer dan 100°C te zijn, maar door het materiaal te vermalen tot een zeer fijn poeder met korrels in de grootteorde van nanometers, daalt de werktemperatuur drastisch en is het bruikbaar in realistische temperaturen
 
Meer informatie: www.nist.gov/ncnr/for-rechargeable-batteries-that-crush-the-competition-crush-this-material.cfm.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items