Met de Bikee Bike bouw je je fiets in 15 minuten om tot een maximaal 999W leverende bergbeklimmer met een koppel van 120 Nm. 58% stijging zou een peulenschil zijn volgens de makers.
 
Op Kickstarter vind je de inzamelcampagne voor deze hulpmotor die in verschillende uitvoeringen te verkrijgen is (om te kunnen voldoen aan de wereldwijd verschillende wetgevingen). De speciaal ontworpen motor is geplaatst in de trap-as. Beter: hij vervangt de as en de tandwielen. De brushless motor werkt op 48 V en de accucapaciteit is aangepast op het maximale vermogen van de motor en garandeert een actieradius tussen de 40 en 60 km bij 100% gebruik van de motor (dus zonder bij te trappen).
 
Geheel conform de moderne tijd wordt er een app meegeleverd voor de telefoon die een statusoverzicht geeft. Het systeem kent drie modi die na aankoop nog te veranderen zijn: ondersteuning, “throttle” en “throttle override”. De laatste biedt je volledig vrije keus over het beschikbare vermogen. De makers beweren dat de motor compatibel is met 90% van de bestaande fietsen. De accu kan in de fleshouder geschroefd worden.
 
 

Meer info: https://www.kickstarter.com/projects/1568754048/bikee-bike-best-make-your-full-power-ebike-quickly