BIKEHUD Adventure – Augmented vision voor motorrijders

12 november 2015, 08:53
BIKEHUD Adventure – Augmented vision voor motorrijders
BIKEHUD Adventure – Augmented vision voor motorrijders
Van 19 tot 22 november 2015 vindt de 73ste EICMA plaats in Milaan. De Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori is de grootste motorshow ter wereld en trekt jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers. Een highlight op deze beurs is wellicht het ‘BIKEHUD Adventure’ systeem, waarvan ontwikkelaar Bikesystems tijdens de beurs de laatste ge-upgrade versie laat zien. Dit ‘Head Up Display’ augmented vision systeem is speciaal ontwikkeld voor motorrijders. Het display is voorzien van ‘infinity focus’, wat inhoud dat je oog zich niet hoeft scherp te stellen wanneer je van de weg naar het ‘beeldscherm’ kijkt en terug. Volgens CEO en oprichter Dave Vout, zelf fervent motorrijder, is dit van groot voordeel bij de veiligheid. Zonder steeds opnieuw te hoeven focussen wanneer het blikveld wordt gewisseld tussen de instrumentatie en de weg wordt de tijd dat je ‘blind’ rijdt geminimaliseerd.

Het systeem kan in vrijwel elke helm – ook je eigen – worden geïntegreerd en voorziet de bestuurder van allerlei informatie: snelheid, huidige versnelling en andere actuele gegevens over de motor, GPS-informatie, audio, snelheidscontroles, gevaarlijke situaties en een achteruitkijkcamera. Ook kan het systeem gekoppeld worden aan je smartphone en kunnen oproepen met een beweging van het hoofd worden beantwoord of geweigerd.

Bikesystems start samen met de launch van hun product op de beurs een Kickstarter-campagne op om de productie van de nieuwste generatie BIKEHUD’s op stoom te brengen. Via deze campagne kunnen liefhebbers een van de BIKEHUD-systemen de BIKEHUD Adventure al in hun bezit krijgen vóór de in maart 2016 geplande marktintroductie.
 
Meer info:
www.bike-hud.com
www.eicma.it/en
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items