Biocompatibele rekbare hydrogel-elektronica in ons lichaam

1 juni 2016, 11:37
Elektronica in het menselijk lichaam kan het leven verlengen en de kwaliteit ervan verbeteren, maar elektronica en lichaamsvloeistoffen gaan niet samen. Biocompatibele gel kan de sleutel zijn tot onze cyborg-toekomst. De grootste uitdaging bij het implanteren van elektronica in ons lichaam is ons immuunsysteem dat vreemde objecten afstoot. 

Een wetenschapper bij het MIT heeft een sterke, flexibele, rekbare en extreem kleverige plastic gel ontwikkeld die een interface tussen deze twee incompatibele materialen vormt. Het rubberachtige materiaal, dat voor het grootste deel uit water bestaat, is ontworpen om sterk te hechten aan oppervlakken van goud, titanium, aluminium, silicium, glas en keramiek, waardoor het elektronica kan omsluiten en zo een cruciale bouwsteen van de geneeskunde van de toekomst kan worden.   

In hydrogel verpakte elektronische schakelingen kunnen behalve op het huidoppervlak ook binnenin het lichaam worden gebruikt – bijvoorbeeld als glucosesensors of zelfs als neurale probes. 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items