Biometrische-sensor-devkit voor wearables en IoT

3 januari 2017, 15:28
Biometrische-sensor-devkit voor wearables en IoT
Biometrische-sensor-devkit voor wearables en IoT
Twee bedrijven – het kleine Valencell en het gigantische STMicroelectronics – hebben samengewerkt om een ‘nauwkeurige en schaalbare ontwikkelkit voor biometrische wearables’ te produceren. De kit bevat essentiële onderdelen van beide bedrijven. Valencell levert het Benchmark biometrisch sensorsysteem en ST draagt bij met de compacte SensorTile turnkey-multi-sensormodule.

De SensorTile is een IoT-module met afmetingen van 13,5 × 13,5 mm die is uitgerust met een STM32L4 microcontroller, een Bluetooth Low Energy chipset, een aantal zeer nauwkeurige MEMS bewegings- en omgevingssensors (accelerometer, gyroscoop, magnetometer, druk- en temperatuursensor), en een digitale MEMS-microfoon. De toevoeging van Valencell’s Benchmark sensortechnologie maakt naar men zegt prototyping, evaluatie en ontwikkeling van innovatieve wearable- en IoT-oplossingen doodeenvoudig. Met name het PerformTek technologiepakket helpt ontwerpers met de directe integratie in wearable apparaten. 

De SensorTile kan worden gebruikt als sensor- en verbindingshub voor het ontwikkelen van firmware en als onderdeel van producten zoals wearables, gaming-accessoires en ‘smart-home’- of IoT-apparaten. De SensorTile bevat een BLE transceiver inclusief een miniatuur single-chip balun en een brede reeks systeeminterfaces. Het apparaat kan eenvoudig op een host-board worden aangesloten en begint na het aansluiten van de voedingsspanning  direct met het streamen van bewegings-, audio- en omgevingsdata naar ST's BlueMS smartphone-app, die gratis in de app-stores kan worden gedownload.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items