Biometrische sensor voor wearables

22 februari 2016, 11:23
Biometrische sensor voor wearables
Biometrische sensor voor wearables
Het Zuidkoreaanse bedrijf LG Innotek heeft een ultradunne optische biometrische sensor voorgesteld, die is ontwikkeld voor gebruik in wearables en smartphones voor het meten van o.a. hartslag, stress-indicatie en zuurstofverzadiging in het bloed.

De nieuwe module heeft een zeer laag energieverbruik en meet volgens de fabrikant ook met een grotere nauwkeurigheid dan bestaande vergelijkbare producten. De dikte van de nieuwe sensor bedraagt slecht 1 mm en hij bevat een fotodiode, 5 LED's en een IC. De binnenzijde is voorzien van een goud-coating om de LED's zo veel mogelijk te laten reflecteren. De sterkte van de biometrische signalen is verhoogd met circa 30%, terwijl de stroomopname is verlaagd met 20% in vergelijking met zijn voorganger.

De nauwkeurigheid van de hartslagmeting is bij deze module eveneens verbeterd. Bij het voorgaande type bedroeg deze ±8 bpm, bij de nieuwe sensor is dat ±5 bpm. Bij een stabiele hartslag kan zelfs een nauwkeurigheid van ±2 bpm worden bereikt, wat overeen komt met die van medische apparatuur.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items