De Raspberry Pi Pico

Een high-performance microcontroller-module op basis van de dual-core ARM Cortex-M0 + RP2040-microcontroller met een snelheid tot 133 MHz en 264 KB SRAM, het Raspberry Pi Pico-board heeft ook 2 MB Flash-geheugen. Andere aantrekkelijke kenmerken van de Pico zijn het grote aantal GPIO-pinnen en populaire interfacemodules zoals ADC, SPI, I²C, UART en PWM. Als klap op de vuurpijl biedt de chip twee programmeerbare I/O (PIO) -modules, een hardware-debug-interface en een interne temperatuursensor.

MicroPython

De Raspberry Pi Pico is eenvoudig te programmeren met behulp van populaire talen op hoog niveau, zoals MicroPython en of C / C++. Het boek Raspberry Pi Pico Essentials is een inleiding tot het gebruik van de Raspberry Pi Pico-microcontroller in combinatie met de programmeertaal MicroPython. Bij alle beschreven projecten wordt gebruik gemaakt van de Thonny ontwikkelomgeving (IDE).

Er staan ​​meer dan 50 werkende en geteste projecten in het boek. Er is alleen basiservaring met programmeren en elektronica vereist om de projecten te volgen. Voor alle beschreven projecten worden korte beschrijvingen, een blok en gedetailleerde schakelschema's en volledige MicroPython-programma overzichten gegeven. De programma overzichten kunnen worden gedownload van de Elektor-webpagina die ter ondersteuning van het boek is gemaakt.
 

Vertaling: Hans Adams