Bliksem in de palm van uw hand met de Tiny Tesla

19 januari 2016, 17:40

tinyTesla is een muzikale mini-Tesla-spoel die iedereen kan bouwen. Pak uw soldeerbout! Als hij in elkaar zit laat tinyTesla bliksemschichten verschijnen, muziek horen en laat hij op afstand TL-buizen oplichten. 

• De gemonteerde tinyTesla maakt bliksemstralen tot 10 cm lang!
• Met de ingebouwde USB-schakelaar kunt u uw Tesla-spoel vanaf een laptop bedienen.
• Speel MIDI-bestanden af en laat de bliksemstralen muziek maken!
• Door de geringe afmetingen en het beperkte aantal onderdelen is tinyTesla eenvoudig te monteren.
• Ideaal voor zowel nieuwkomers bij de Tesla-spoel-hobby als voor ervaren elektronica-enthousiastelingen.
• Het SSTC Tesla-spoelontwerp zorgt voor betrouwbaarheid op meerdere gebieden.  


De tinyTesla-kit bevat alle elektronische en mechanische onderdelen die u nodig hebt om uw ‘zingende’ Tesla-spoel te bouwen. Een op een heldere acryl-spoelvorm voorgewikkelde secundaire spoel is bijgesloten. U hoeft dus niet met de hand 600 windingen haardun draad te wikkelen! Ook bevat de kit een prachtig gedraaide metalen toroïde, een geëxtrudeerd en geanodiseerd chassis voor de USB-schakelaar, een verzwaarde uitstraalpunt en andere accessoires. U hebt alleen maar een soldeerbout, handgereedschap en wat (spuit)lak nodig om de kit te kunnen bouwen.
 
Hoewel de montage van de tinyTesla-kit niet ingewikkeld is, geeft fabrikant oneTesla het advies om minstens een set van vier 600V Trench IGBT transistors aan te schaffen voor het geval dat er tijdens de montage of  het testen iets misgaat. Dit kan uren frustratie schelen. 

 

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items