Bluetooth 5 is veel beter

15 december 2016, 10:15
Bluetooth 5 is veel beter
Bluetooth 5 is veel beter
We wisten al dat BT5 er aan zat te komen... en nu is het dan zo ver. Het was onvermijdelijk dat Bluetooth (BT) zich verder zou ontwikkelen en nu wij kijken naar BT5, wordt in de SIG-werkgroepen waarschijnlijk alweer over BT6 gesproken. BT5 is, natuurlijk, beter dan BT4. Volgens de website van de BT SIG biedt het tweemaal de snelheid, viermaal het bereik en achtmaal meer datacapaciteit.

Maar wacht eens... betekent 8x zoveel data dan niet dat het 8x zo snel wordt? Dat dan weer niet. Ze bedoelen dat de verzonden berichten acht keer zoveel data kunnen bevatten, zodat de gebruiker meer data in één pakket kan verzenden. BT5 is maar twee keer zo snel als BT4.

BT was oorspronkelijk bedoeld voor draadloze dataverbindingen over korte afstanden, een paar meter, maar BT5 is voor betrouwbaar dataverkeer door het hele huis of gebouw, en voor IoT-verbindingen in de open lucht, daarom is het bereik vergroot. Naast de verbeterde snelheid en het grotere bereik, zou ook de compatibiliteit en de co-existentie met andere draadloze technologieën verbeterd zijn.

De specificaties van Bluetooth 5 zijn te vinden op de officiële website.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items