Review: Motor Control - Projects with Arduino & Raspberry Pi Zero W

14 februari 2018, 10:04
Motor Control: Projects with Arduino & Raspberry Pi Zero W, door Dogan Ibrahim
Motor Control: Projects with Arduino & Raspberry Pi Zero W, door Dogan Ibrahim
De Arduino en de Raspberry Pi hebben de wereld van het ontwerpen van embedded systemen op zijn kop gezet. Eén toepassingsgebied waar beide systemen heel goed te gebruiken zijn, is het aansturen van motoren. Maar als u iets wilt leren over motorbesturingstoepassingen met Arduino-en Raspberry Pi, dan zal een snelle zoektocht op het Internet u niet helpen. Integendeel: er zijn duizenden verschillende motorbesturingsprojecten die werken met deze populaire platforms. Het probleem is natuurlijk om het kaf van het koren te scheiden: hoe vinden we motorbesturingsprojecten van hoge kwaliteit uit betrouwbare bronnen? Dag in, dag uit uploaden amateurs en studenten nieuwe Arduino- en Raspberry Pi-projecten naar het Internet. Gelukkig heeft Dogan Ibrahim een lijvig boek geschreven over ontwerpen voor gelijkstroommotorbesturing met het Arduino-platform en met de Raspberry Pi Zero W Single Board Computer (SBC).
 
In Motor Control: Projects with Arduino & Raspberry Pi Zero W (Elektor 2017) wil Ibrahim professionals en hobbyisten onderwijzen en inspireren met meerdere gemakkelijk na te bouwen Arduino- en Raspberry Pi-projecten voor motorbesturing. Vooral de ontwerpen die hij heeft ontwikkeld voor draadloze aansturing via WiFi en Bluetooth vanuit een mobiele telefoon zijn interessant. Ibrahim laat zien hoe u een mobiele robot eenvoudig op afstand kunt besturen door het zenden van commando’s met uw smartphone. U kunt de programma’s in het boek zelfs aanpassen voor uw eigen motorbesturingsproject.
 
Ibrahim begint Motor Control met een degelijke bespreking van elektromotoren. Hij legt duidelijk de verschillen uit tussen gelijkstroom- en wisselstroommotoren, voordat hij zich exclusief gaat richten op gelijkstroommotoren met koolborstels, servomotoren en stappenmotoren. Het eerste project in het boek, “Motor ON/OFF Control”, geeft een duidelijk beeld van wat u van de rest van het boek kunt verwachten. Ibrahim volgt een simpel model voor elk project:
  • Kort overzicht
  • Eenvoudig blokschema
  • Schema met een Arduino Uno
  • Schema met een Raspberry Pi Zero W
  • Listing voor de Arduino Uno
  • Listing voor de Raspberry Pi
  • Details
 
Met behulp van dit model leren lezers de functionaliteit van de Arduino en de Raspberry Pi te gebruiken. Ze leren ook hoe motoren kunnen worden bestuurd voor verschillende toepassingen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items