Robotframe met een ultrasone module.
 
In de Hoofdstukken 5-8 richt Ibrahim zich op besturingstoepassingen met Bluetooth en WiFi, wat interessante mogelijkheden oplevert voor allerlei draadloze besturings- en verbindingssystemen in verschillende toepassingen, van robots tot domoticasystemen. Omdat lezers verschillende behoeften en doelen hebben met hun projecten, bespreekt Ibrahim een breed scala aan belangrijke onderwerpen, inclusief UDP en TCP, apps voor mobiele telefoons, de Python Bluetooth-bibliotheek enzovoort.
 
De waarde van Motor Control zit niet alleen in de kwaliteit van de eenvoudige projecten en gemakkelijk te begrijpen diagrammen en schema’s. Ibrahim geeft ook nuttige tips en trucs voor het programmeren van de Arduino en de Raspberry Pi. Bij een Python-listing voor een motorbesturingsproject op de Raspberry Pi, raadt Ibrahim aan: “Zet voorloopnullen op de inputlijn voor het startbit. Dat wordt vaak gedaan in microcontrollersystemen die 8 bits tegelijk moeten verzenden.”
 
U zult merken dat zulke tips u tijd en frustratie besparen als u uw eigen Arduino- en Raspberry Pi-motorbesturingsprojecten gaat ontwikkelen. En het boek staat er vol mee. Of u nu een professional bent, een student of een amateur, u zult de lessen in Motor Control meteen van toepassing vinden in allerlei projecten voor real time-besturing van klassieke gelijkstroommotoren, servomotoren, mobiele robots en meer. Veel succes met uw volgende motorbesturingsproject.
 

Motor Control: Projects with Arduino & Raspberry Pi Zero W
Door Dogan Ibrahim
Elektor International Media 2017
ISBN: 978-1-90792-066-0
www.elektor.nl/motor-control-projects-with-arduino-raspberry-pi
SKU: 18331