BondicEVO: Lasapparaat voor plastic op Kickstarter

25 juli 2017, 13:48
Lasapparaat voor plastic. Afbeelding: Kickstarter/BondicEVO
Lasapparaat voor plastic. Afbeelding: Kickstarter/BondicEVO
De BondicEVO is een soort lasapparaat voor plastic, dat via crowdfunding (Kickstarter) wordt gefinancierd. Het apparaat bevat een door UV-licht uithardende kunststof, die samen met een UV-lichtbron is ondergebracht in een praktische dispenser. Overal nuttig waar iets moet worden vastgemaakt of gerepareerd.

Wie bij dit product aan de tandarts denkt, heeft het precies goed. Men zegt dat een Duitse tandarts, ene Dr. Tom, op een dag de vraag kreeg van één van zijn patiënten, of die misschien een beetje van die kunststof kon krijgen en of hij de reserve UV-lamp even zou mogen lenen. Toen de patiënt later terugkwam en dit keer meerdere liters van de kunststof wilde hebben, kon de tandarts zijn oren niet geloven. Dat zou meer materiaal zijn, dan 10 tandartsen in hun hele carrière gebruiken. En als deze patiënt zo enthousiast was, dan waren er misschien ook wel andere mensen die iets met deze kunststof zouden kunnen doen. Dat was het idee achter het product Bondic.

De patiënt had het materiaal gebruikt voor het fixeren van bonding-draden aan een chip onder de microscoop. Daarna werd er drie jaar aan Bondic gesleuteld. Het is nu waarschijnlijk niet meer geschikt voor tandartsen, maar wel voor elke elektronicus, technicus, knutselaar en onderhoudstechnicus, die iets te lijmen of te repareren heeft. Na succesvol uitharden is de heldere kunststof namelijk chemisch en mechanisch stabiel en de oppervlakte is hard en droog. Voor praktische toepassing als plastic-„lasapparaat“ is voor de BondicEVO een dispenser met een spuitmechanisme en geïntegreerde UV-LED ontwikkeld, die het aanbrengen en uitharden van de kunststof veel gemakkelijker maakt.
 
De productie moet worden gefinancierd met behulp van Crowdfunding op Kickstarter, waar ook een verhelderende video te vinden is. Er is nu al ruim driemaal het streefkapitaal opgehaald en de campagne loopt nog 25 dagen. De BondicEVO moet al half augustus worden geleverd. De goedkoopste uitvoering kost bij vooraf bestellen 14 Canadese dollar, dus ongeveer € 9,64. Helaas komen daar nog CA$ 18 verzendkosten naar Europa bij, maar de totale CA$ 32 komen omgerekend neer op € 22, wat onder de grens voor heffingsvrije import ligt.
Ik heb me laten verleiden ;-)
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items