Bosch begint een eigen cloud

29 maart 2016, 08:21
Bosch begint een eigen cloud
Bosch begint een eigen cloud
Clouddiensten zijn essentieel voor het Internet der Dingen. In databanken op het internet worden bijvoorbeeld meetwaarden opgeslagen, die zijn verzameld door sensoren in het veld. De gegevens kunnen dan in de cloud worden verwerkt om ze op websites, die de gebruikers zelf kunnen configureren, overzichtelijk weer te geven.

Nu is ook de bekende Duitse elektronicafabrikant Bosch begonnen met een eigen cloud-service. In de Bosch IoT-cloud draaien verschillende toepassingen voor mobiele en industriële netwerkdiensten en voor netwerkondersteund beheer van gebouwen. Om te beginnen zal de Bosch IoT-cloud worden ingezet voor eigen diensten van het bedrijf. Vanaf 2017 moet het ook beschikbaar komen voor andere bedrijven. De Bosch IoT-cloud draait in een eigen rekencentrum in de omgeving van Stuttgart. Het zal voor veel klanten een geruststelling zijn te weten dat de data binnen de EU blijven.

In de Bosch IoT-cloud draait bijvoorbeeld een oplossing voor verwarmingsinstallateurs. Zij kunnen op afstand gegevens opvragen uit daarvoor geschikte verwarmingsinstallaties van Bosch om in geval van storing een diagnose te kunnen stellen. De nieuwe cloud verwerkt ook sensordata uit aspergevelden. Boeren kunnen met gegevens over de exacte bodemtemperatuur de oogst en opbrengst van hun gewassen verbeteren. In de Bosch IoT-cloud bevindt zich ook een online-kaart van vrije park-and-ride parkeerplaatsen langs de S-Bahn van Stuttgart. Sensoren registreren welke parkeerplaatsen vrij zijn. De gebruikers kunnen de kaart bekijken met hun smartphone.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items