Jan Buiting

Bosch Sensortec zegt "dankjewel" tegen Pokémon Go

28 december 2016, 00:00
Bosch Sensortec zegt "dankjewel" tegen Pokémon Go
Bosch Sensortec zegt "dankjewel" tegen Pokémon Go
In een slimme poging om de omzet te vergroten gebruikte Wolfgang Schmidt, Senior Manager Strategic Marketing bij Bosch Sensortec GmbH, onlangs Pokémon Go om het belang van MEMS en inerte meetsystemen in het jaar 2016, dat nu bijna achter ons ligt, te onderstrepen.
 
Contacten onderhouden via sociale media, chatten, sms’en, bellen, gamen, artikelen lezen, e-boeken lezen of rekeningen betalen, we doen het allemaal onderweg terwijl we op straat lopen of in het park zitten, tijdens het winkelen, als we aan het joggen zijn of als we de hond uitlaten. Onze wereld wordt onontkoombaar steeds meer semi-virtueel. 
Er is één nieuwe mobiele app die de wereld stormenderhand veroverde: Pokémon Go, waarvan het gigantische succes en de impact niet mogelijk zouden zijn geweest zonder deze verbazingwekkende technologie onder de motorkap: de MEMS-sensors (MEMS = Micro-ElektroMechanisch Systeem) die in onze moderne compacte apparaten verborgen zitten. 

Hier komt Bosch Sensortec in beeld: Om ‘augmented reality’ soepel en realistisch te kunnen laten functioneren moet het mobiele apparaat over een krachtige inerte-meeteenheid (inertial measurement unit, IMU) beschikken. Deze bestaat uit een accelerometer en een gyroscoop. De gyroscoop is verantwoordelijk voor het in real-time bepalen van de drie-assige rotatie van het apparaat. Hiervoor is een extreem snelle responstijd vereist om vertragingen (latency) te voorkomen. 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items