Cursus: Bouw je eigen buizenversterker

17 april 2017, 00:00
Foto Ir. Menno van der Veen
Foto Ir. Menno van der Veen
De aanhoudende belangstelling in de audiowereld voor de 'ouderwetse' buizenversterker bewijst keer op keer de levensvatbaarheid van deze technologie. Transistorversterkers zijn weliswaar kleiner en goedkoper, maar voor de echte hifi-liefhebber gaat er niets boven het warme, gedetailleerde en schone buizengeluid.

Ir. Menno van der Veen, bij buizenliefhebbers en 'Elektorianen' geen onbekende, biedt onder de naam TubeSociety opleidingen aan waar zelfbouwers leren de mooiste buizenversterkers te ontwerpen en te bouwen. De grote ervaring van de docent staat daarbij garant voor een levendige en op moderne leest geschoeide cursus.

Elk jaar is er een hoofdthema dat als rode draad door de hele cursus loopt. In 2016 bijvoorbeeld was dat een single-ended stereoversterker op basis van de 2A3- of 300B-eindbuis. Voor de nieuwe cursus, die in september 2017 van start gaat, is het thema 'platenspeler-voorversterker en eindversterker voor kleinbehuisden'.

Inschrijven voor deze cursus is mogelijk tot september 2017; de lessen starten in september en lopen gelijk op met het schooljaar tot aan de grote vakantie 2018. In totaal zal de cursus uit 16 lessen bestaan. Plaats van de opleiding is het nieuwe Vanderveen-laboratorium in Hichtum (bij Bolsward). Ga voor nadere informatie en inschrijven naar www.mennovanderveen.nl (sectie TubeSociety).
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items