Voor de ware muziekliefhebber is het levensechte buizengeluid de absolute top. Bij TubeSociety leert u uw eigen buizenversterker te ontwerpen en te bouwen.

De opleiding wordt om de week gegeven op zaterdagen van 11 tot 15 uur. In de eerste cursushelft (tot eind 2020) gaat het vooral om kennis en inzicht. Daarna (tot de slotdag in mei 2021) volgen verdieping en natuurlijk de praktijk. U hoeft geen ervaring te hebben met zelfbouw, dat leert u tijdens de cursus. Ook hoeft u geen wetenschapper te zijn; het is wel prettig als u met de rekenmachine kunt omgaan. De kennis en ervaring van Menno van der Veen, plus de onderlinge hulp tijdens de lessen en via de TubeSociety-mail, staan garant voor een brede scholing. In de afgelopen jaren werd steeds een gezamenlijk thema gevolgd. Zo maakten we met buizen bijvoorbeeld een pick-up-voorversterker, een single-ended-versterker en in 2019 een krachtige (2 x 80 W) eindversterker. Voor 2020 geldt: “realiseer uw droomwens”. Door onderling overleg en hulp levert dat verschillende eindproducten op, waardoor uw scholing nog veelzijdiger wordt.

Tot begin september 2020 is het mogelijk om u voor deze TubeSociety opleiding aan te melden. De lessen starten in september en volgen het schooljaar tot de grote vakantie in 2021; 16 lessen in totaal. Ten gevolge van de Corona-crisis zijn de precieze lesdata vermoedelijk pas eind juni bekend; houd daarom de website in de gaten. Plaats van de opleiding is Hichtum, vlak bij Bolsward, in het Vanderveen-laboratorium.

Meer info en inschrijven: www.mennovanderveen.nl, in de sectie TubeSociety.