Het MAXREFDES73# referentie-ontwerp van Maxim Integrated is een draagbaar galvanisch huidreactiesysteem (Galvanic Skin Response system, GSR) met een MAX32600 ‘wellness-microcontroller’. Dit energiezuinige batterijgevoede platform voert wisselstroom-impedantiemetingen met hoge precisie uit. De microcontroller bevat een ARM Cortex-M3 32-bits-kern met een klokfrequentie van maximaal 24 MHz en verschillende analoge randapparaten die hoge prestaties leveren. Onder de analoge functies bevinden zich een 16-bits ADC met programmeerbare niveauversterker (PGA), twee 12-bits DAC’s en een 16-kanaals multiplexer. Verder zijn er de gebruikelijke digitale functies zoals 256 KB flashgeheugen, 32 KB SRAM en een instructiecache van 2 KB.

Het referentie-ontwerp vormt een flexibel ontwikkelplatform dat hoge prestaties levert en kan dienen als basis voor medische en fitness-meettoepassingen die gebruikmaken van galvanische huidreactiemetingen.

Het ontwerp, dat om de pols wordt gedragen, wordt gevoed uit een LIR2032 oplaadbare knoopcel. Een gratis app voor mobiele Android-apparaten vormt de interface en de communicatie vindt plaats via een Bluetooth low-energy (BLE) draadloze verbinding. Ontwerpbestanden en broncode zijn beschikbaar om u snel op weg te helpen bij het testen van uw zelfgebouwde sporthorloge.