Business News: AI + Automotive Research groeit, nieuwe overnames en meer...

15 mei 2018, 08:58
Business News: AI + Automotive Research groeit, nieuwe overnames en meer...
Business News: AI + Automotive Research groeit, nieuwe overnames en meer...
R&D op interessante nieuwe gebieden, van AI-technologieën in de automotive-sector tot het Internet der Planten, bieden lucratieve mogelijkheden voor zowel gevestigde bedrijven als startups. Hier bespreken we enkele van de belangrijkste nieuwtjes uit de elektronica-industrie uit de afgelopen dagen.

Toename van R&D met AI in de Automotive-sector

Naar verwachting zal de markt voor geautomatiseerde Mobility as a Service (MaaS) in 2025 een omvang van $120 miljard bereiken. En naarmate de vraag naar op AI gebaseerde toepassingen en functionaliteit in de automotive-branche toeneemt, zullen high-tech-bedrijven reageren door meer te investeren in onderzoek en ontwikkeling. In de afgelopen weken hebben we gehoord over meerdere bedrijven die investeren in op AI gebaseerde automotive-technologieën. Zo kondigde Infineon onlangs een nieuw R&D centrum in Dresden aan, waar honderd onderzoekers zich zullen richten op automotive AI. Begin mei kondigde GM aan dat hun R&D-team gebruik maakt van cloud computing en AI-gebaseerde algoritmen bij het ontwikkelen van efficiënte, lichtgewicht voertuigen met een lage uitstoot. En nog maar een paar dagen geleden heeft Google zijn Google Research division omgedoopt tot Google AI.
 

Espressif levert haar 100 miljoenste IoT-chip

Espressif kondigde onlangs aan dat ze inmiddels 100 miljoen Internet of Things-chips hebben geleverd. Dit nieuws komt net een paar weken nadat het bedrijf rapporteerde over het succes van de ESP32 Design Contest, die het samen met Elektor had georganiseerd. Lees verder
 

Onderzoekers ontwikkelen een Internet of Plants

Onderzoekers bij de TU-Delft in Nederland werken aan de ontwikkeling van een Internet van Planten. Het Plantenna-programma van de universiteit maakt gebruik van sensortechnologie om informatie binnenin planten en in hun omgeving te verzamelen. De verzamelde gegevens zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden, onder meer voor klimaatcontrole, agrarische planning en irrigatieregeling. Lees verder
 

Nieuws over fusies en overnames

Adesto Technologies heeft voor ongeveer $35 miljoen S3 Semiconductors uit Dublin in Ierland overgenomen. S3 levert vooral HF en mixed-signal ASIC’s. Cohu, leverancier van chip-apparatuur, neemt Xcerra over voor $796 miljoen. Xcerra is gevestigd in Norwood, Massachusetts en levert een groot assortiment van producten voor het testen van halfgeleiders en PCB’s. ON Semiconductor heeft SensL Technologies aangekocht, dat is een in Cork in Ierland gevestigde ontwikkelaar van silicium fotomultiplicators, SPAD-arrays en meetinstrumenten.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items