Business News: De Anti-Drone-Markt, EasyMesh, bedrijfsovernames en meer

22 mei 2018, 11:18
Business News: De Anti-Drone-Markt, EasyMesh, bedrijfsovernames en meer
Business News: De Anti-Drone-Markt, EasyMesh, bedrijfsovernames en meer
Er zijn ons de afgelopen dagen weer heel opmerkelijke nieuwtjes ter ore gekomen. Zo ontdekten we  dat er een anti-drone-markt bestaat. En die is enorm groot. We hebben geruchten gehoord dat Qualcomm misschien uit de ARM-chips voor servers wil stappen. En de WiFi Alliance heeft een standaard aangekondigd die ons binnenkort weleens nieuwe mogelijkheden voor het inzetten van mesh-netwerken zou kunnen bieden. Laten we  die zaken eens bespreken.

Anti-Drone-Markt: $1.85 Miljard. Wat?
Wist u überhaupt dat er zoiets als een anti-drone-markt bestond? Volgens een recente rapportage van Grand View Research zou de markt voor anti-drone-maatregelen kunnen groeien tot $1,85 miljard in 2024. Blijkbaar heeft de groeiende vraag naar commerciële drones in combinatie met mediaberichten over terreur en spionage een markt voor anti-drone-oplossingen doen ontstaan. “Detectie en verstoring van Low, Slow, Small (LSS)-drones wordt steeds belangrijker voor het effectief handhaven van de veiligheid,” aldus Grandview. “Recreatieve- en nano-drones worden steeds geavanceerder, waardoor er diverse nieuwe bedreigingen ontstaan. De veiligheidssystemen van de toekomst moeten daar effectief mee kunnen omgaan.” Lees verder

Stapt Qualcomm uit de markt voor ARM-serverchips?
Verschillende bronnen meldden vorige week dat Qualcomm misschien zijn activiteiten in de ARM-serverchips wil gaan stopzetten of van de hand doen. Volgens een rapport van Bloomberg heeft Qualcomm grote moeite om door te dringen in de markt voor server-processors voor data-centra. Intel domineert daarin. Qualcomm trad in november 2017 toe tot die markt met zijn ARM-chip Centriq 2400. Maar sindsdien hebben we weinig meer gehoord over hun alternatief voor Intel’s Xeon-chips. In januari liet Qualcomm weten dat het zou beginnen met een bezuinigingsoperatie ter grootte van $1 miljard.
 
Wi-Fi-Certified EasyMesh
Als u een mesh-netwerk wilt opzetten om twee of meer routers met elkaar te verbinden, moet u erop letten dat alle toegangspunten van dezelfde leverancier komen. Maar dat hoeft niet lang meer te duren. Met de introductie van Wi-Fi CERTIFIED EasyMesh, zult u routers van verschillende bedrijven kunnen gebruiken, als ze deze nieuwe standaard maar ondersteunen. Volgens de Wi-Fi Alliance stelt EasyMesh consumenten en leveranciers in staat om netwerken op te bouwen met "apparaten van verschillende merken die kunnen samenwerken om snelle, betrouwbare WiFi-dekking te bieden in grote gebieden." Routerfabrikanten hebben deze standaard nog niet geïmplementeerd. Elektor Business gaat de adoptie in de komende weken en maanden in de gaten houden.
 
Nieuws over fusies en overnames
Leverancier van automatiseringsapparatuur Teradyne heeft aangekondigd dat het Mobile Industrial Robots (MiR) gaat overnemen. MIR ontwikkelt veilige autonome mobiele robots (AMR’s) die kunnen samenwerken. “Ik leg me erop toe om onze mobiele robots overal ter wereld te laten inzetten”, verklaarde de oprichter van MiR, Niels Jul Jacobsen. “Onder de vleugels van Teradyne hebben we krachtige ondersteuning, die ons zal helpen om te groeien in de wereldwijde markt.” Uit de FPGA-markt hoorden we dat Molex heeft aangekondigd dat het BittWare gaat overnemen. BittWare ontwerpt en produceert op FPGA’s gebaseerde PCIe-kaarten. “FPGA-platformen zijn een strategisch belangrijke factor geworden bij machineleren, kunstmatige intelligentie, cybersecurity, netwerkversnelling, IoT en andere megatrends. Als dochtermaatschappij van Molex denk ik dat we de kritieke massa hebben om onze gewaardeerde klanten en de rest van deze snel groeiende industrie nieuwe resources, betere processen en schaalvoordelen te kunnen bieden”, verklaarde BittWare CEO Jeff Milrod in een persbericht.
 
Elektoris nu Approved Raspberry Pi Reseller
Elektor kondigde vorige week aan dat het nu een Approved Raspberry Pi Reseller is. Bekijk Elektor’s Raspberry Pi-producten.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items