Werp een blik in de wereld van Carsten Nielsen, een ervaren productietechnicus uit Hammel, Denemarken. Met zijn passie voor elektronica en het ontwerpen van audiocircuits neemt Carsten ons mee op een reis door zijn werkruimte, en onthult hij zijn meest gewaardeerde gereedschappen en apparatuur, en zijn favoriete projecten en toekomstige ambities. Lees hoe Carstens expertise op het gebied van analoog en digitaal ontwerpen zijn werkruimte vorm heeft gegeven.
 
Wat is uw huidige beroep?

Carsten Nielsen: Productietechnicus.

Hoe zou u uw werkruimte het beste omschrijven? En hoe gebruikt u deze?

Carsten: Mijn werkruimte kan worden omschreven als een speciale ruimte die is uitgerust met noodzakelijke hulpmiddelen. Ik heb niet veel ruimte, maar ik hou van het knutselen en experimenteren met elektronica. Ik richt me daarbij op zowel analoge als digitale ontwerpen. Verder repareer ik ook veel verschillende soorten elektronica. 
 
Waar bevindt de ruimte zich?

Carsten: De ruimte bevindt zich in mijn slaapkamer. Dat is al ongeveer 19 jaar zo, en ik gebruik hem dagelijks.
 
Werkruimte van Carsten

Wat waren uw eisen en doel toen u de ruimte ontwierp en/of inrichtte?

Carsten: Mijn doel was om gemakkelijk toegang te hebben tot de instrumenten en componenten die ik het meeste gebruik. Daarnaast staan er nog spullen in kasten en lades die ik veel minder gebruik
 
Vertel eens iets over uw technische interesses. Aan wat voor soort projecten werkt u in die ruimte? En waarom richt u zich juist op deze projecten?

Carsten: Ik ontwerp en bouw graag analoge audioschakelingen, maar ik ontwerp en bouw ook schakelingen gebaseerd op digitale elektronica. Soms gebruik ik de Arduino in mijn ontwerp. Daarnaast heb ik veel RIAA's, voorversterkers, mixers en versterkers gebouwd, omdat ik van goed geluid hou.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Arduino!


Wat voor apparatuur en gereedschap heeft u in uw werkruimte?

Carsten: Ik heb veel verschillende apparatuur en gereedschap, zoals op de foto's te zien is. Ik heb ook apparatuur die wat minder wordt gebruikt, en die in lades en kasten is opgeborgen. En niet alleen dat, ik heb daarnaast nog een 3D printer.
 
Wat beschouwt u als uw belangrijkste of meest nuttige uitrusting of gereedschap? En waarom?

Carsten: Mijn belangrijkste instrumenten zijn mijn Fluke 287, mijn Rigol en een Tektronix scoop, en ook mijn Rigol generator en verschillende voedingen. Met deze apparatuur kan ik de meeste van de benodigde metingen wel uitvoeren.
Vindt u het leuk om te zien waar andere ingenieurs en makers van elektronicaprojecten werken? Bekijk deze electronica werkruimtes.
Is er iets speciaals of unieks aan uw ruimte?

Carsten: Dat is het gegeven dat de instrumenten die ik het meest gebruik zich het dichtst bij mijn werktafel bevinden.
 
Plant u nog iets nieuws voor uw ruimte? Gaat u bijvoorbeeld nog een nieuwe werkbank bouwen of verbeterde verlichting installeren?

Carsten: Ik zou graag nog een oplossing vinden om meer ruimte op mijn werktafel te hebben.
 
Carsten Nielsen, productietechnicus (Hammel, Denemarken)
Carsten Nielsen (Denemarken)
Vertel eens iets over uw favoriete elektronica-gerelateerde project. Wat heeft u zoal gebouwd en waarom?

Carsten: Ik ontwerp en bouw graag versterkers, voorversterkers, audiomixers, RIAA-voorversterkers enz. omdat ik van goed geluid hou.
 
RIAA gemaakt in Werkruimte

Bent u momenteel bezig met een elektronica- of programmeerproject?

Carsten: Nee. Ik overweeg echter wel om een elektronische belasting te bouwen.
 
Heeft u misschien een droomproject of iets dat u graag zou oppakken?

Carsten: Ik zou graag een AC-referentiespanning willen ontwerpen en bouwen om meetapparatuur (multimeters) te kalibreren.
 

Waar ontwerpt en test u zelf uw elektronica? Laat ons uw werkruimte zien!

Wilt u misschien details over uw werkruimte delen met Elektors wereldwijde community van technici, studenten en makers? Neem dan even de tijd om dit formulier in te vullen zodat onze redacteuren contact met u kunnen opnemen!