Cloudtoepassingen ontwikkelen in de cloud

10 augustus 2016, 13:52
Cloudtoepassingen ontwikkelen in de cloud
Cloudtoepassingen ontwikkelen in de cloud
Niet lang na de release van mbed OS 3 en na het te hebben samengevoegd met mbed OS 2, hebben ARM en haar mbed team mbed OS 5 uitgebracht. Omdat 2 plus 3 gelijk is aan 5, is v4 overgeslagen. De nieuwe release maakt het gebruik van mbed OS in veel meer Internet of Things (IoT)-toepassingen mogelijk. Dankzij de compatibiliteit met het “classic” mbed OS 2, krijgen bestaande mbed-gebruikers gemakkelijk toegang tot het nieuwe OS.

Het geheel nieuwe mbed OS 5 omvat een Real Time Operating System (RTOS) dat heel weinig systeem-overhead kost, maar wel native thread support biedt aan het OS en de toepassingen. Dat maakt niet alleen het ontwikkelen van ingewikkelde modules zoals netwerk-stacks gemakkelijker, het maakt het gebruik van zowel blokkerende als niet-blokkerende design patterns mogelijk.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de nieuwe Command Line Interface (mbed CLI ) om toepassingen te bouwen voor gebruikers op Windows, Mac OS X en Linux. De online compiler is vernieuwd en biedt nu ondersteuning voor het nieuwe mbed OS, zodat cloud-projecten in de cloud kunnen worden ontwikkeld (de hardware blijft trouwens wel op de grond).
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items