Elektor Team

Community-website voor embedded-programmeurs

10 december 2013, 14:36
Community-website voor embedded-programmeurs
Community-website voor embedded-programmeurs

MikroElektonika is gestart met een nieuwe community-website voor het uitwisselen van microcontroller-projecten, -software en -bibliotheken. De website met de naam Libstock heeft volgens mikroElektronika precies de juiste infrastructuur voor dit doel.

 

Libstock biedt een krachtig concept waarin tal van handige functies zijn geïntegreerd voor o.a. een gemakkelijke navigatie, flexibiliteit bij het presenteren van code en zoekfuncties waarbij men gebruik kan maken van categorieën, sorteermogelijkheden en filters. Dankzij Libstock kunnen embedded programmeurs altijd in contact blijven met collega's. Men kan automatisch worden gewaarschuwd als er veranderingen in een gebruikte code zijn gemaakt, er kan gediscussieeerd worden op de code-implementatie en men kan zelf wensen aangeven voor toekomstige ontwikkelingen. Volgens mikroElektronika is Libstock veel uitgebreider en gebruiksvriendelijker dan elke andere embedded-community-website.

 

Libstock voorziet in het uitwisselen van drie soorten codetypen: blibliotheken (libraries), projecten en Visual TFT/GLCD projecten. Binnen deze onderverdeling kan de gebruiker echter alles uitwisselen wat hem noodzakelijk, nuttig of leerzaam lijkt voor andere gebruikers. Als men bijvoorbeeld een library wil delen met anderen, dan mogen daar ook voorbeelden, aansluitschema's, helpbestanden, datasheets en andere nuttige documentatie bij zitten, zelfs printontwerpen als die beschikbaar zijn.

 

Maar Libstock wil nog veel meer zijn dan alleen een soort uitwisselingsplatform. mikroElektronika gebruikt zelf de omschrijving "Facebook for coders" en dat zegt waarschijnlijk wel genoeg! Gebruikers kunnen hun eigen profielen met informatie over zichzelf aanmaken, zodat andere gebruikers wat meer over ze te weten komen! Op die manier krijg je te maken met gezichten en persoonlijkheden en daardoor kijk je ook op een andere manier naar de beschibare informatie.

 

Meer info:
http://www.libstock.com/

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items