Compacte driver voor LED-koplampen

11 januari 2017, 15:30
Compacte driver voor LED-koplampen
Compacte driver voor LED-koplampen
Toepassing van LED's in de koplampen van auto's maakt niet alleen een aanzienlijke energiebesparing mogelijk, maar ook attractieve designs en applicaties als matrix-verstralers die tegenliggers niet meer verblinden.
Speciaal voor gebruik met LED-koplampen introduceert Infineon nieuwe LED-drivers in de Litix Power Flex-serie (TLD5541-1QV) en de Litix Power-serie (TLD5190QV). Beide drivers zijn bij uitstek geschikt voor LED-toepassingen voor grote vermogens en grote stromen. Daarbij kan men niet alleen denken aan koplampen maar ook aan allerlei lasertoepassingen. Ook zijn de nieuwe drivers geschikt voor high-efficiency voedingen ten behoeve van batterijgevoede LED-toepassingen.
De Litix Power Flex driver is gebaseerd op een H-brug-topologie en maakt een systeemrendement van meer dan 92% mogelijk. Dit resulteert in een hogere betrouwbaarheid, een beter thermisch gedrag en een kleiner printontwerp. De chip heeft een ingebouwde SPI-interface en ondersteunt zowel analoog als digitaal (PWM) dimmen.
De Litix Power driver is bedoeld voor medium- en high-power toepassingen. Ook deze chip ondersteunt analoog en digitaal dimmen, maar beschikt niet over een SPI-interface.
Infineon ondersteunt de nieuwe IC's met demoboards, datasheets en Pspice-modellen.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items