Compactere en snellere code voor PIC's

10 december 2013, 14:36
Compactere en snellere code voor PIC's
Compactere en snellere code voor PIC's

Microchip heeft een vereenvoudigde lijn van C-compilers voorgesteld, die de hoogste verwerkingssnelheid en kleinste code-omvang bieden voor alle  circa ~900 PIC-microcontrollers (MCU’s) en dsPIC digitale signaalcontrollers (DSC’s).

De MPLAB XC8, XC16 en XC32 compilers zijn minder complex voor 8-, 16- en 32-bits ontwerpers dan de standaard C-compilers en ze bieden drie optimalisatieniveaus in de drie verschillende varianten (gratis, standaard en pro). Daarnaast biedt MPLAB XC ondersteuning voor de Linux, Mac OS en Windows besturingssystemen, zodat ontwerpers hun voorkeursysteem kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van embedded ontwerpen.

 

Een andere belangrijke overweging voor hedendaagse ontwerpers is de mogelijkheid om code opnieuw te gebruiken en gemakkelijk over te stappen naar het prestatieniveau en de gewenste eigenschappen van microcontrollers die het best aansluiten op de eisen van elk project. Dit is altijd de grote kracht geweest van Microchip en MPLAB XC borduurt voort op die traditie, waarbij het gemakkelijk wordt gemaakt om programmacode over te zetten van elk van Microchip’s bestaande compilers.

 

Veel ontwerpers maken graag gebruik van een gratis C-compiler. De gratis 8-, 16- en 32-bits versies van Microchip’s MPLAB XC compilers bieden veel optimalisaties, kennen geen functiebeperkingen en hebben ook geen licentierestricties voor commercieel gebruik. Voor ontwerpers die hun code willen testen met de Pro optimalisatieniveaus (die circa 50% beter zijn dan de gratis versies) biedt Microchip tevens tegen vergoeding 60-dagen evaluatie-edities met Pro-optimalisatie aan, die terugvallen op de gratis compilers nadat de evaluatieperiode is verstreken.

 

Microchip biedt nu de mogelijkheid voor het verkrijgen van een licentie als enkele gebruiker. Voor organisaties met meerdere engineers is een zogenaamde ‘floating’ netwerklicentie beschikbaar, waarbij de compiler wordt gehost op het Intranet van het bedrijf.
De MPLAB XC8 en MPLAB XC32 compilers zijn nu al beschikbaar; de MPLAB XC16 compiler wordt in april verwacht en een speciale actie waarbij alle drie de compilers als totaalpakket worden aangeboden, zal naar verwachting in mei plaats vinden.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items