Elektor Team

Complete microcomputer voor $25

10 december 2013, 14:36
Complete microcomputer voor $25
Complete microcomputer voor $25

De Engelse stichting Raspberry Pi Foundation heeft zich ten doel gesteld om het onderwijs op het gebied van computerwetenschappen en aanverwante onderwerpen te promoten en leerlingen vooral weer meer plezier te geven bij het werken met computers.

 

Om dit mogelijk te maken en er voor te zorgen dat computers voor iedereen toegankelijk zijn, heeft de Raspberry Pi Foundation een ultra-low-cost computer ontwikkeld waarmee kinderen op scholen gemakkelijk kunnen leren programmeren. Maar natuurlijk kan de computer ook voor tal van andere toepassingen worden gebruikt. Men verwacht dat de computer slechts $25 gaat kosten bij serieproductie.

 

Het computersysteempje heeft ongeveer de grootte van een USB-stick en is voorzien van een USB- en een HDMI-connector waarop direct een TV en een toetsenbord kunnen worden aangesloten. Er is ook nog een SD/MMC-card-connector aanwezig. De rekenkracht wordt geleverd door een ARM11-microprocessor die op 700 MHz draait. Aan geheugen is er 128 MB sDRAM aanwezig. De HDMI-uitgang is in staat om een HD-beeldscherm met volle resolutie (1080p30) aan te sturen. Als besturingssysteem kan onder meer Ubuntu Linux worden gebruikt.

 

Op de foto is te zien hoe aan de bovenzijde van de print eenvoudig een 12 Mpixel cameramodule kan worden aangesloten.

 

Meer info:
www.raspberrypi.org/

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items