Elektor Team

Complete tv-ontvanger in één chip

10 december 2013, 14:36
Complete tv-ontvanger in één chip
Complete tv-ontvanger in één chip

Silicon Laboratories introduceert de eerste volledige tv-ontvanger in één chip. De Si2185 hybride ontvanger bevat een gecombineerde digitale/analoge tuner, een multi-standaard analoge demodulator en ook DVB-T- en DVB-C-demodulatoren. Hiermee wordt het mogelijk om een complete tv-ontvanger te realiseren zonder externe componenten zoals SAW-filters, spoelen en ruisarme versterkers (LNA’s). De nieuwe chip is met name bedoeld voor toepassing in set-top-boxes, Blu-ray recorders en pc-randapparatuur.

 

In de nieuwe single-chip tv-ontvanger wordt gebruik gemaakt van een volledig geoptimaliseerde signaalweg tussen de HF-antenne-ingang en de gedemoduleerde digitale of analoge basisband-uitgang. Er zijn geen kritische printsporen voor de middenfrequentie nodig die zouden kunnen bijdragen aan een verhoogd ruisniveau. Het ruisgetal van 4 dB van de ontvanger zorgt voor een verbeterde ontvangst van zwakke signalen en de goede selectiviteit maakt de ontvanger geschikt voor gebruik in drukke bandsegmenten in stedelijke gebieden. De ontwikkeling van apparatuur met de Si2185 ontvangerchip wordt ondersteund door een uniforme API die zowel tuner- als demodulatorfuncties bevat. Hierdoor kunnen de ontwikkelkosten laag worden gehouden.

 

Meer info:
http://news.silabs.com/press-release/product-news/silicon-labs-introduces-industry%E2%80%99s-first-single-chip-hybrid-tv-receiver

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items