Het toonaangevende evenement voor ingenieurs, wetenschappers en onderzoekers die voorop willen blijven lopen op het gebied van multifysische modellering


De COMSOL Conferentie keert dit jaar persoonlijk terug in München, Duitsland, op 25-27 oktober. De conferentie brengt gebruikers van modellering en simulatie samen in een forum waar zij waardevolle inzichten kunnen delen en nieuwe vaardigheden op het gebied van modellering kunnen leren.

Deelnemers kunnen:

  • Met andere gebruikers in de simulatiegemeenschap in contact komen
  • Zich laten inspireren door industrieleiders
  • Nieuwe modelleeringstechnieken in de COMSOL Multiphysics® software leren
  • Hun eigen onderzoek en case studies laten zien

Leer modelleringstechnieken en kom in contact met de simulatiegemeenschap

De COMSOL Conferentie omvat keynotes, interactieve postersessies, presentaties, en minicursussen waar deelnemers over de modelleringsmogelijkheden van COMSOL Multiphysics® en de add-on producten kunnen leren.

"Het bijwonen van de COMSOL Conferentie stelt ons in staat om met bedrijven en onderzoeksinstellingen uit de hele wereld in contact te komen. Het netwerk en de relaties zijn erg belangrijk voor ons," zegt Christoph Hollenbeck, ingenieur bij IMAGINE Engineering GmbH, adviesbedrijf voor mechanische en installatietechnologieën.

COMSOL Conferentie 2023 München
De COMSOL Conferentie biedt deelnemers de mogelijkheid om nieuwe modelleringsvaardigheden te leren.

"Wij kijken ook uit naar de minicursussen over het gebruik van COMSOL Multiphysics® omdat er, zelfs als ervaren gebruiker van de software, altijd wel iets nieuws te leren valt. Tijdens de keynotesessies is het ook heel interessant om te zien hoe andere bedrijven COMSOL® op een rendabele manier gebruiken om kennis op te doen en processen of producten te verbeteren," voegt Hollenbeck toe.

COMSOL Multiphysics® is een simulatieplatform dat in de industrie, bij de overheid en in de academische wereld grootschalig wordt gebruikt. Tijdens de COMSOL Conferentie kunnen deelnemers een overzicht krijgen van alle gebieden waarop multifysische modellering nuttig is.

"We willen dat de conferentie een ruimte biedt waar kennisoverdracht binnen de simulatiegemeenschap mogelijk wordt gemaakt en waar gebruikers van COMSOL Multiphysics hun eigen technische uitdagingen kunnen bespreken en ook voorbeelden kunnen zien van hoe de software wordt gebruikt," aldus Thorsten Koch, directeur van COMSOL in Duitsland.

"Ontwikkelaars van elektrische voertuigen en van satellieten kunnen bijvoorbeeld samenkomen om simulatie van thermisch beheer te bespreken. De conferentie is een unieke cross-industry bijeenkomst die we graag organiseren."

Het evenement in München is de eerste stop van de mondiale COMSOL Conference 2023 tour, en de eerste COMSOL Conferentie sinds 2019 die weer in persoon wordt gehouden.

Voor meer informatie en om je in te schrijven, bezoek de website van de conferentie 
 

Laat je werk zien tijdens de COMSOL Conferentie

Het indienen van abstracts voor de COMSOL Conferentie 2023, München is nu open voor deelnemers om hun gebruik van multifysische modellering en simulatie te laten zien als een poster of presentatie. De programmacommissie accepteert abstracts tot 14 juli 2023. Bekijk de onderwerpen en alle deadlines op de Showcase Your Work webpagina.
 
COMSOL Conferentie postersessie
De postersessie tijdens de COMSOL Conferentie leidt tot kennisuitwisseling.