Simulatiesoftwarebedrijf lanceert Learning Center met uitgebreide verzameling van on-demand leermaterialen

COMSOL, ontwikkelaar van de COMSOL Multiphysics® simulatiesoftware, heeft een nieuwe online leerbron geïntroduceerd. Deze biedt gratis en openbare toegang tot leermateriaal voor modelleren en simuleren op alle natuurkundige gebieden.

Het Learning Center biedt één startpunt voor gebruikers van alle niveaus, waar cursussen, artikelen en video's een duidelijk leerpad aangeven voor het leren om COMSOL Multiphysics® te gebruiken voor modellering en simulatie. Het is ontworpen met de gebruiker in gedachten: categorieën en filters helpen bij het vinden van bronnen en materialen die passen bij een onderwerp van interesse.

"Het nieuwe Learning Center maakt het eenvoudiger om voor elke gebruiker de juiste bronnen te vinden", zegt Amelia Halliday, product information engineering manager bij COMSOL. "Het brede bereik van de inhoud en het on-demand formaat helpen gebruikers te leren wat ze nodig hebben, precies wanneer ze het nodig hebben."

COMSOL Learning Center
 

Het Learning Center bevat momenteel tien meerdelige cursussen, van inleidende tot geavanceerde concepten. De cursus "Getting Started with COMSOL Multiphysics®" behandelt de basisbeginselen van het gebruik van de COMSOL® software. De oefeningen en hulpmiddelen in deze cursus helpen gebruikers geleidelijk essentiële vaardigheden op te bouwen, en bevatten zowel stap-voor-stap als meer open voorbeelden. De cursus maakt deelnemers bekend met de modelleringsworkflow, efficiënte modelleer- en simulatietechnieken en hoe je een simulatietoepassing bouwt op basis van een model.

De meerdelige cursussen bevatten onderwerpen zoals:

  • Multifysische modellen definiëren
  • Inleiding tot elektrothermisch-mechanische modellering
  • Swept meshes gebruiken voor modelgeometrieën
  • Modelleren van partiële differentiaalvergelijkingen in COMSOL Multiphysics®

Alle content in het Learning Center, of het nu gaat om een meerdelige cursus of een zelfstandige bron, biedt een gestructureerde leerervaring in de vorm van artikelen, instructievideo's, modelbestanden, modelleeroefeningen en stap-voor-stap instructies.

"De missie van COMSOL is om gebruiksvriendelijke softwareoplossingen te bieden voor engineering-vraagstukken, en om onze gebruikers te helpen het maximale uit onze producten te halen", aldus Andrew Griesmer, product information director bij COMSOL. "Het Learning Center ondersteunt het tweede deel van onze missie. Ons doel is om het gebruikers gemakkelijk te maken om de modelleervaardigheden te verwerven die ze nodig hebben voor hun huidige en toekomstige simulatieprojecten."

Bezoek het Learning Center