Elektor Team

Controleer uw PCB-ontwerp voordat u bestelt

10 december 2013, 14:37
Controleer uw PCB-ontwerp voordat u bestelt
Controleer uw PCB-ontwerp voordat u bestelt

Ontwerpt u zelf wel eens printen voor uw schakelingen, beroepsmatig of als hobbyist? En laat u die dan ook bij een printfabrikant maken? Dan bent u zeker bekend met het feit dat er bij de productie wel eens iets mis kan gaan. Misschien bent u net vergeten om die ene instelling in uw PCB-layout-programma op het laatste moment nog aan te passen. Alles lijkt dan helemaal in orde op uw beeldscherm, maar bij ontvangst van de printen blijkt dan toch iets fout te zijn gegaan en zijn ze misschien wel totaal onbruikbaar. Wat kun je daar aan doen?

 

Hier komt de nieuwste ontwikkeling van de Elektor PCB Service goed van pas: de PCB visualizer en checker, een volledig geautomatiseerd interactief webtool waarmee u uw printontwerpbestanden kunt controleren voordat u de print bestelt. Nadat u de bestanden hebt geupload, worden ze door het nieuwe hulpmiddel geanalyseerd en vervolgens krijgt u de print zo te zien zoals de printfabrikant deze ook te zien krijgt. Mogelijke ontwerpproblemen of fouten worden dan meteen aangegeven en ook wordt u gewezen op kritieke punten op de print die problemen zouden kunnen geven tijdens het productieproces. Uw ontwerp wordt geverifieerd aan de hand van de printspecificaties u die hebt opgegeven en de noodzakelijke modificaties worden door het webtool online getoond. Tenslotte wordt de print door de visualizer gerendert en krijgt u een beeld hoe de defintitieve versie eruit komt te zien, al voordat de productie is gestart!

 

Er is geen enkele andere PCB-fabrikant die u deze service biedt voor dezelfde prijs, dus waarom gebruikt u ook niet de Elektor PCB Service voor de productie van al uw printen?

 

Meer info:
Probeer nu zelf de visualizer & checker!

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items