Databeveiliging voor wearables en IoT-netwerken

30 mei 2016, 10:00
Databeveiliging voor wearables en IoT-netwerken
Databeveiliging voor wearables en IoT-netwerken
Het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec, het Holst Centre en micro-elektronica-designhuis Barco Silex, hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken om databeveiliging te implementeren in sensoren voor wearables en voor het Internet of Things (IoT).

De huidige beveiligingsoplossingen voor IoT zijn ontworpen voor data-uitwisseling binnen een afgebakend toepassingsdomein of binnen een specifiek netwerk. Om een hoger niveau van beveiliging te realiseren zijn nieuwe concepten nodig. Imec, Holst Centre en Barco Silex willen de technologie- en chipontwerp-expertise van imec en Holst Centre combineren met Barco Silex’ security IP portfolio om nieuwe chip-architecturen en beveiligingsconcepten te ontwikkelen.

Barco Silex zal de noodzakelijke beveiligingsoplossingen met crypto-IP-blokken leveren. Die zullen worden ingebouwd in imec’s multisensor-chip voor wearables en imec’s demonstratieplatform voor IoT. Imec zal ook nieuwe reken- en geheugenchip-architecturen ontwikkelen, waarbij de ingebouwde beveiliging zo weinig mogelijk overhead heeft en een minimale impact op het energieverbruik van de sensoren. In een volgende stap zal imec de impact van beveiligde communicatie op datasnelheid, reactiesnelheid etc. bestuderen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items