De allereerste smartphone-koeler

4 juli 2016, 10:35
De allereerste smartphone-koeler
De allereerste smartphone-koeler
We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze smartphone. Hij wordt nauwelijks nog gebruikt om te bellen, maar vooral om er andere dingen mee te doen. Ook spelletjes spelen met de smartphone is een populair tijdverdrijf. Maar bij rekenintensieve apps moet je wel oppassen dat de telefoon niet oververhit raakt, dan lopen de prestaties sterk terug.

Het Japanse bedrijf Sanwa heeft hiervoor een oplossing bedacht: een externe koeler in de vorm van een 'backpack' dat je achterop je smartphone bevestigt en waarin zich een kleine ventilator bevindt die de achterzijde van de smartphone koel houdt met 4000 rpm. Het is eigenlijk hetzelfde concept dat we al jaren kennen van zogenaamd laptop-koelers, maar dan in een kleinere versie.

In de koeler-behuizing is tevens een lithium-ion-accu van 1.000 mAh opgenomen, die niet alleen de ventilator van stroom voorziet, maar tevens kan worden gebruikt voor het laden van de smartphone-accu. De eerste exemplaren van deze koeler zullen nog deze maand leverbaar zijn in Japan.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items