De eerste wereldkampioen solderen komt uit Japan

11 februari 2019, 13:37
De eerste wereldkampioen solderen komt uit Japan
De eerste wereldkampioen solderen komt uit Japan
Het eerste handsoldeer- en reparatiekampioenschap ter wereld is gewonnen door Ryosuke Matsunami uit Japan met een perfecte score van 634 punten.

De wedstrijd vond plaats bij de IPC Apex Expo 2019 in San Diego (Verenigde Staten) en er waren deelnemers uit Groot-Brittannië, China, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, Vietnam en Thailand. Tweede werd Wenji Zhang uit China met 628 punten en op de derde plaats eindigde Le Van Linh uit Vietnam met 625 punten.

Twee wedstrijdonderdelen

De wedstrijd bestond uit twee ronden, die elk maximaal 75 minuten mochten duren. Eerst moesten de deelnemers zes specifieke componenten verwijderen uit een volledig functionele gesoldeerde schakeling en het gebied rond de verwijderde componenten schoonmaken. Het resultaat werd beoordeeld aan de hand van de IPC-7711/7721C Rework, Modification en Repair-richtlijnen en volgens een gestandaardiseerde verzameling van regels en best practices.

De tweede ronde bestond uit het monteren van nieuwe componenten op de plaatsen van de verwijderde componenten. Daarna werden de schakelingen getest op functionaliteit en beoordeeld volgens de IPC-A-610G Class 3-criteria.

Perfecte score

Matsunami volbracht de uitdaging binnen de toegewezen tijd van 75 minuten zonder één fout en behaalde daarmee de perfecte score van 634 punten. Hij won daarmee $1.000 en de eretitel van het IPC Hand Soldering World Championship.

Gefeliciteerd!

Bron: IPC
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items