De Elektor MultiCalculator Kit gaat verder dan basisberekeningen en biedt 22 functies, waaronder licht- en temperatuurmeting, differentiële temperatuuranalyse en NEC IR-afstandsbedieningsdecodering. Deze op Arduino Pro Mini gebaseerde rekenmachine is een geweldig hulpmiddel om te gebruiken voor je projecten of voor educatieve doeleinden. Kijk snel verder!

De Elektor MultiCalculator Kit heeft een eenvoudig montageproces met through-hole componenten en garandeert betrouwbaarheid en bouwgemak. De behuizing bestaat uit 11 acrylpanelen en is eenvoudig te monteren. De onderdelen bestaan uit waterdichte temperatuursensoren, een 16×2 alfanumeriek LCD-scherm en 20 gelabelde drukknoppen in een robuuste behuizing.
 
Elektor Multicalculator side
Zijaanzicht na de montage
De MultiCalculator Kit richt zich op praktische technische toepassingen zoals capacitieve en inductieve reactantieberekeningen, binaire, decimale en hexadecimale conversies en weerstandsberekeningen in serie en parallel. Het bevat ook hulpmiddelen voor projectspecifieke behoeften, zoals een stopwatch met rondetijdfunctie en een simulator voor het gooien van dobbelstenen.
 
MultiCalculator PCB
De printplaat
De MultiCalculator is gebouwd rond een Pro Mini en is programmeerbaar met Arduino IDE, via een 6-pins header aan de achterkant. De beschikbare software is tweetalig, de menutaal is naar keuze Nederlands of Engels. De Arduino calculator wordt gevoed via USB-C en er wordt een USB-A naar USB-C kabel meegeleverd. Programmeerinstructies (programma-adapter met USB-C connector wordt ook meegeleverd) en een temperatuurkalibratiemodus zorgen voor nauwkeurige functionaliteit. Deze kit biedt een uitgebreide, praktische tool voor diepgaande verkenning van verschillende elektronische concepten.
 
A look inside at the arduino pro mini
Twintig transparante toetsen en alle etiketten
Functies (software v1.1):

1 - Rekenmachine
2 - 4 bands weerstandscodering
3 - 5 bands weerstandscodering
4 - Decimaal naar hexadecimaal en karakter (ASCII) conversie
5 - Hexadecimaal naar Decimaal en karakter (ASCII) conversie
6 - Decimaal naar Binair en karakter (ASCII) conversie
7 - Binair naar decimaal en hexadecimaal conversie
8 - Hz, nF, berekening van reactantie Xc
9 - Hz, µH, berekeing van reactantie Xl
10 - Weerstandsberekening van twee parallel geschakelde weerstanden
11 - Weerstandsberekening van twee in serie geschakelde weerstanden
12 - Berekening onbekende parallelle weerstand
13 - Temperatuurmeting
14 - Differentiële temperatuurmeting T1&T2 en Delta (δ)
15 - Lichtmeting
16 - Stopwatch met rondetijdfunctie
17 - Puntenteller
18 - Weergave IR NEC-code van een afstandsbediening
19 - AWG conversie (American Wire Gauge)
20 - Dobbelstenen gooien
21 - Persoonlijk opstartbericht
22 - Temperatuur kalibreren

Download de uitgebreide bouw en gebruikershandleiding voor meer informatie. De handleiding behandelt het volgende en meer: belangrijkste onderdelen, benodigd gereedschap, printplaatmontage, LCD-montage en moduleprogrammering.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Arduino!Vertaling: Hans Adams