De Isotech 4000 serie Dry Blocks en Multi-Function Calibrators zijn recentelijk vernieuwd. De portable units zijn geschikt voor gebruik op verschillende meetlocaties of in het kalibratielab. Temperatuur baden zijn onontbeerlijk voor temperatuurmetrologie.

Voor het kalibreren van SPRT’s, thermokoppels en andere temperatuursensoren is een temperatuurbron nodig, zoals een vloeistofbad, een fixed point cel, een blackbody, een temperatuur oven, een dry block of een specifieke oppervlaktebron. Vervolgens kan met gebruik van deze warmtebron en een referentie temperatuurmeter een kalibratie worden uitgevoerd. De te meten Unit Under Test (UUT) wordt vergeleken met de referentiemeter, door beide in dezelfde bron te vergelijken.

Van belang is dat deze bron een uniforme verdeling moet hebben, zowel horizontaal als verticaal, en om een nauwkeurige meting uit te voeren, ook een uitstekende korte termijn stabiliteit. Isotech levert baden voor zowel het primaire lab als secundaire lab en ook voor on-site kalibraties.

Het unieke van een Isocal-6 kalibratiesysteem is dat door toepassing van verschillende inserts de functie verandert. Standaard maken we gebruik van een metalen insert (dry block kalibrator), maar er is ook een vloeistofbad insert, een blackbody insert voor infrarood thermometers, een insert voor oppervlaktesensoren of een insert voor ITS-90 fixed points. Hiermee heeft u dus een multifunctionele temperatuur kalibrator voor al uw temperatuursensoren.

Herleidbare kalibratiecertificaten worden standaard meegeleverd met de 4000 serie. Indien gewenst kan de standaard worden voorzien van een optioneel UKAS geaccrediteerd certificaat. Een transportkoffer en kalibratie software voor aansturing van de 4000 serie kalibrators en uitlezing van de UUT en referentiesensor (advanced serie) zijn optioneel.

Voor gedetailleerde technische informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.

Heeft u vragen over prijzen, levertijden of wenst u meer informatie over het product neem dan contact met ons op. Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.