De nieuwe Nederlandse MagPi is nu verkrijgbaar

7 mei 2018, 16:50
De nieuwe Nederlandse MagPi is nu verkrijgbaar
De nieuwe Nederlandse MagPi is nu verkrijgbaar
Vanaf vrijdag 11 mei ligt de tweede Nederlandse MagPi in de winkel. In de Elektor Store is het blad nu al verzendkostenvrij te bestellen. In deze mei/juni-uitgave van MagPi staat retrocomputing centraal. Wie herinnert zich niet de homecomputers uit de jaren 1980, van de ZX Spectrum en de Commodore 64 tot de Amiga. Voor velen was het zelfs de eerste kennismaking met computers.
 
In het dossier over retrocomputing lees je hoe je met RetroPie op een Raspberry Pi die oude gloriedagen herbeleeft, en hoe je een Raspberry Pi in de behuizing van een homecomputer steekt voor wat nostalgie. Maar bij retrocomputing gaat het over meer dan nostalgie. Je kunt nog veel leren van de klassieke homecomputers. Ze waren toen veel eenvoudiger te begrijpen dan de huidige technologische hoogstandjes, en je kon ze vaak ook nog zelf repareren. Gelukkig breng je met je Raspberry Pi en RetroPie het beste van oud en nieuw samen!
 
Het hoofdartikel gaat dit keer over privacy en beveiliging op, en met, je Raspberry Pi. Ook al is de Raspberry Pi immuun voor Spectre en Meltdown, dat betekent niet dat je je eigen veiligheid niet hoeft te verbeteren. In dit artikel helpen we je daarom om jezelf te beschermen tegen kwaadaardige mensen online. En we tonen je zelfs hoe je Raspberry Pi je daarbij kan helpen.
 
Zoals bekend is inmiddels de Raspberry Pi 3B+ verkrijgbaar. Dit is de ultieme Raspberry Pi tot nu toe: een snellere processor, betere wifi, sneller ethernet en de mogelijkheid om het bordje te voeden met een optionele Power-over-Ethernet (PoE) HAT-module. In deze tweede editie van MagPi bekijken we de specs van de Pi 3B+.
 
Dit is slechts een kleine greep uit de inhoud. Uiteraard komen er, naast het laatste Pi-nieuws, ook weer een heleboel interessante projecten en tests langs in MagPi magazine. Wil je nog meer weten over de inhoud? Download dan hier gratis de volledige inhoudsopgave (PDF).
 
Aanbieding
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95. Elektor GREEN en GOLD leden ontvangen ook nog eens 10% korting op de abonnementsprijs!
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items