Uitstekende displays met diagonalen van 2,7 en 3,5 inch.

Het Amerikaanse bedrijf Newhaven Display, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van een breed scala aan LCD-, TFT-, OLED- en VFD-displays, is voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen in deze op het oog nu al goed onderzochte productgroep. In lijn met zijn filosofie omvat de rol van de fabrikant o.a. het ontwikkelen van handige tools en oplossingen die eenvoudig te implementeren zijn en het bieden van ondersteuning aan ingenieurs en programmeurs. Een voorbeeld van deze toewijding van Newhaven Display zijn twee interessante displayfamilies - sinds kort direct leverbaar vanuit de magazijnen van TME.

Displays OLED 2,7” met aanraakscherm

De nieuwe lijn grafische OLED-displays zijn modules van 2,7 inch en een resolutie van 128x64 pixels. Ze zijn in de fabriek geïntegreerd met een capacitief aanraakpaneel. Hun universaliteit wordt het best gedemonstreerd door de mogelijkheid om verbinding te maken met het besturingssysteem met behulp van een 20-pins FFC-lint of een 20-pins bus. In beide gevallen heeft de maker van het doelapparaat de mogelijkheid om te communiceren via een parallelle of seriële interface (SPI), compatibel met o.a. Arduino-platforms, maar ook vrijwel elk model moderne microcontroller, zelfs de eenvoudigste. Het maximale beeldcontrast is 10.000:1 en is softwarematig aan te passen. Het monochrome display is verkrijgbaar in wit en geel.
 
Het heldere display past perfect bij de responsieve, aanraakinterface.
Het heldere display past perfect bij de responsieve, aanraakinterface.
Het capacitieve touchscreen heeft een zeer korte reactietijd en herkent tot maar liefst 5 aanraakpunten tegelijkertijd. Bij het ontwerp van de module is ook veel nadruk gelegd op het verminderen van de emissie en impact van elektromagnetische interferentie (EMI). Doeltoepassingen van deze producten zijn industriële bedieningspanelen, het Internet of Things (IoT), slimme apparaten etc.
 
Specificatie
Type display OLED
Soort display: grafisch
Schermdiagonaal 2,7"
Resolutie display 128x64
Afmetingen* 82x47,5x7,2mm of 82x47,5x8,1mm
Afmetingen venster (hoogte x breedte) 63,31x32,59mm
Kleur wit of geel
Aantal pinnen 26
Type controller SSD1322
Pin-layout connector 1x6, 1x20
Contactsteek* 1mm of 2,54mm
Bedrijfstemperatuur -40...85°C
Aanraakpaneel capacitief
* afhankelijk van het model

3,5” TFT display met MIPI-interface

 
De displays zijn perfect voor het uitvoeren van mobiele gameconsoles.
De displays zijn perfect voor het uitvoeren van mobiele gameconsoles.
In de categorie compacte TFT-schermen is de 3,5-inch schermdiagonaal een zekere standaard geworden. Er zijn veel versies van dergelijke modules beschikbaar, maar de nieuwe oplossingen van Newhaven Display combineren een aantal belangrijke sterke punten die zelden samen in één product te vinden zijn.

Allereerst: deze beeldschermen zijn gemaakt met behulp van de technologie IPS TFT die een snellere responstijd, hoger contrast en een bredere beeldhoek met betere kleurweergave mogelijk maakt (vergeleken met "klassieke" ontwerpen). De hoge resolutie, maar liefst 640x480 pixels, is ook niet onbelangrijk. Al deze eigenschappen samen zorgen voor een scherp beeld van zeer hoge kwaliteit.

Ook aan het bedieningsgemak is gedacht - de gebruikte controller maakt de bediening van het display vanaf het niveau van de microcontroller of microbesturing eenvoudiger en biedt extra EMI-bescherming om het risico op elektromagnetische interferentie te beperken.

In vergelijking met de oudere producten van deze leverancier is een nieuwe snellere interface gebruikt die zorgt voor verbinding met microcontrollersystemen: de bus MIPI DSI, ofwel Mobile Industry Processor Interface Display Serial Interface. Deze standaard is speciaal ontwikkeld voor dit type module en gebaseerd op 4 datalijnen, waardoor snelle gegevensoverdracht naar het beeldscherm mogelijk is en een hoge verversingssnelheid wordt bereikt. Dit vertaalt zich in vloeiendere animaties, diepere kleuren en een betere gebruikerservaring. Dankzij de MIPI DSI-interface kunt u ook afzien van hoge beeldcompressie en de behoefte aan cachegeheugen (buffer) verminderen.

Het display is verkrijgbaar in standaard- en verbeterde versies met een geïntegreerd capacitief aanraakpaneel. Deze producten worden gebruikt in veeleisende applicaties, medische en industriële uitrusting en multimedia-apparaten, waaronder videospelconsoles (bv. retrogaming) gebaseerd op SoC-chips of singleboardcomputers.
 
Specificatie
Type display TFT
Soort display grafisch, IPS-matrix
Aanraakpaneel* geen of capacitief
Schermdiagonaal 3,5"
Resolutie display: 640x480
Verlichting Led
Afmetingen venster (hoogte x breedte. 52,56x70,08mm
Afmetingen* 76,9x63,9x3,2mm of 76,9x63,9x4,95mm
Bedrijfstemperatuur -20...70°C
Kleur RGB
Interface MIPI
Helderheid 808cd/m2 of 950cd/m2
Pin-layout connector* 1x40 (+ 1x6)
Aantal pinnen* 40 of 46
Steek lint 0,5mm
Kleur achtergrondverlichting wit
Type controller* FL7703NI, FT5426-003
* afhankelijk van het model

De tekst is opgesteld door Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.