NXP nodigt u uit om vooraan te zitten bij de race, zodat u de strijd kunt volgen op het leaderboard, en de dramatiek van een projectteam kunt ervaren. Het wordt allemaal tot leven gewekt met verbazend knappe techniek. We houden u op de hoogte over de voortgang, van de eerste kwalificatieronden in Casablanca tot en met het zwaaien van de geblokte finishvlag in Erlangen in Duitsland.
 
De NXP Cup is een automotive uitdaging: een race van autonome voertuigen. De deelnemers zijn enthousiaste teams van studenten die ervaring en vaardigheden willen opdoen in de boeiende wereld van automotive systeemontwikkeling. De NXP Cup brengt al sinds zeven jaar telkens weer de beste en de slimste studenten bijeen voor een wedstrijd in intelligent racen.

Deelnemers van meer dan 50 universiteiten uit Europa, het Midden-Oosten en Azië hebben zich ingeschreven voor deze dynamische competitie en doen vaardigheden op in één van de spannendste gebieden in de technologie: automotive systeemontwikkeling. De teams hebben hun eigen autonome, intelligente voertuigen gemaakt met ondersteuning van automotive professionals vanuit de hele wereld en met behulp van de Alamak-autokit, beschikbaar gesteld door NXP en zijn hardwarepartner Landzo. De kit bevat motoren, een chassis, motorbesturing en driverkaart en een single scan-camera.

De NXP Cup biedt veel kansen:
  • Bouw aan een Netwerk
Krijg ondersteuning van topingenieurs en leer in een echte werkomgeving. Maak contact met de belangrijkste halfgeleiderleverancier in de automotive sector en doe de vaardigheden op die je vooruithelpen in de wereldwijde automotive markt.
  • Doe Professionele Ervaring op
Word een expert in één van de spannendste onderwerpen in automotive industrie.
  • Leer in een Team te werken
Werk samen om een gemeenschappelijk doel te bereiken.
  • Leer Nieuwe Vaardigheden
Van hardware tot software om het voertuig aan te drijven en te besturen.

Het evenement gaat begin maart van start met kwalificatierondes in Casablanca. De finales vinden plaats in Erlangen in Duitsland.
 
Ga voor meer informatie naar de NXP Cup-website.