De NXP Cup is een jaarlijks terugkerende, wereldwijde wedstrijd voor teams van studenten en robotclubs om een autonome, slimme modelauto te bouwen, te programmeren en zo snel mogelijk een parcours te laten afleggen. En het gaat ergens over, want het winnende team wordt naar Silicon Valley gevlogen!

Bij de NXP Cup is het de bedoeling dat de deelnemers professionele autonome auto’s bouwen, zonder daarbij op professionele schaal geld uit te geven. Om dat te bereiken is goed ontworpen en sterk geoptimaliseerde hardware en software nodig, duidelijk geen gemakkelijke opgave.

De NXP Cup is een mooie gelegenheid om technische studenten bekend te maken met de vaardigheden die ze nodig zullen hebben in hun professionele loopbaan. Of, zoals Lars Reger, CTO van NXP Automotive het zegt: "De technologie, universitaire ondersteuning en het ongelofelijke ecosysteem van partners geeft studenten mogelijkheden om essentiële vaardigheden op te doen op het gebied van samenwerking. Daarnaast komen ze in aanraking met de technologieën voor het bouwen van autonome robots."

Om een autonome auto te bouwen die aan deze wedstrijd kan meedoen, is nodig:
  • Kennis van het programmeren van embedded software en van het ontwerpen van elektrische schakelingen;
  • Optimaliseren van de hardware en software voor een zo groot mogelijke snelheid en de beste nauwkeurigheid;
  • Inbouwen van een camera om op het juiste spoor te blijven door een lijn te volgen.

De regels voor de 2019-editie van de wedstrijd zijn versoepeld in vergelijking met voorgaande jaren. De teams krijgen daardoor mee vrijheid:
  • Onbeperkt aantal sensoren
  • Vrije keuze van een onbeperkt aantal NXP processors;
  • Extra punten te verdienen met: Tijdrace, Achtje-rijden, Obstakels vermijden en Snelheidsbeperkingen.

Naast deze vrijere regels en extra uitdagingen, zijn er ook verbeteringen aan het traject aangebracht: het wegoppervlak biedt meer grip voor de wielen, zodat grotere snelheden mogelijk zijn.

Wil je meedoen? Dat kan, de uiterste inschrijvingsdatum is 30 november 2018.