De omlijsting voor uw meesterwerk

22 november 2017, 00:00
Met de nieuwe UCS-elektronicabehuizingen van Phoenix Contact wordt het mogelijk op zeer efficiënte wijze embedded systems te 'omlijsten'.
Met de nieuwe UCS-elektronicabehuizingen van Phoenix Contact wordt het mogelijk op zeer efficiënte wijze embedded systems te 'omlijsten'.
Als ontwikkelaar van elektronica heeft u naast flexibele hard- en software behoefte aan een goede beschermende behuizing met passende aansluittechniek voor uw eindproduct.
 
De ontwikkelingen binnen de elektronica volgen elkaar snel op. Bij veel hardwareontwerpen wordt steeds minder tijd besteed aan het bouwen van een slimme schakeling bestaande uit losse elektronicacomponenten. Kant-en-klare elektronica modules zijn ‘hot’.
 
Wellicht herkent u dit universeel hardwarerecept: neem een embedded controller, voeg hier naar smaak een user interface, (draadloze) communicatie- en een I/O- module aan toe en de hardware is klaar. De software bepaalt vervolgens de werkelijke functionaliteit, maar u heeft nog geen ready-to-use-apparaat.
 
Specifiek voor dit soort embedded systems heeft Phoenix Contact de nieuwe UCS- elektronicabehuizingen ontwikkeld. Door de uitneembare zijpanelen van het Universal Case System (UCS) wordt het eenvoudiger om gestandaardiseerde of zelf ontworpen printplaten samen in te bouwen. Deze stijlvol vormgegeven elektronicabehuizingen kunnen als tafel-, wand- of montagerailbehuizing worden toegepast. De IP40-rating beschermt de printplaten bovendien tegen het binnendringen van stof en aanraking. De modulaire opbouw maakt daarnaast mechanische bewerking een stuk eenvoudiger.   Het selecteren van een passende behuizing hoeft ook geen tijdrovende klus meer te zijn. Dankzij de nieuwe online 3D Configurator kunt u aan de hand van basale variabelen als printafmetingen of oppervlakte eenvoudig uw elektronicabehuizing selecteren. De 3D Configurator maakt de configuratie van alle afzonderlijke componenten via 'drag-and-drop' mogelijk, ook op mobiele apparaten (iOS en Android). Vervolgens kunt u het design bij Phoenix Contact bestellen en eventueel als 3D-bestand exporteren.
 
Met de elektronicabehuizingen en aansluittechnieken van Phoenix Contact creëert u eenvoudig de perfecte omlijsting die uw embedded meesterwerk verdient.

Voor een gratis evaluatiesample en meer informatie, klik hier.

Robert-Jan Visser, ontwerper bij Elektor, test de online 3D Configurator voor elektronicabehuizingen:
 


 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items