De eerste ESP32-toepassing die we u presenteerden, was de kleine Macintosh Plus-emulator. Sindsdien hebben we veel verbazingwekkende dingen laten zien die met een ESP32 kunnen worden gedaan.

ESPflix

Alleen uw fantasie beperkt de toepassingsmogelijkheden. Met voldoende van die fantasie, wat programmeervaardigheden en een beetje kennis van populaire technologieën (en misschien nog wat vrije tijd) kunt u dingen bedenken als ESPflix. Dit is een op de ESP32 gebaseerde open-source settop-box die verbinding kan maken met online video-streamingdiensten.

Toegegeven, ESPflix biedt geen full HD-kwaliteit, en het VOD-aanbod is beperkt tot content uit het publieke domein, maar u kunt er audio en video rechtstreeks naar een TV streamen door slechts drie (!) componenten aan een ESP32-module toe te voegen (waarvan er twee passief zijn en de derde een IR-receiver is).

Het systeem wordt bediend met een AppleTV-afstandsbediening (of equivalent).

U kunt ook 8-bit games spelen!

Als u geen prijs stelt op public domain TV-content, kunt u exact dezelfde schakeling gebruiken om Atari-, NES- en SMA-games op uw TV te spelen.


 
 

De kleinste Macintosh Plus-emulator ter wereld

De eerste ESP32-toepassing die we u presenteerden, was de kleine Macintosh Plus-emulator ter wereld. Sindsdien hebben we veel verbazingwekkende dingen laten zien die met een ESP32 kunnen worden gedaan.