Bent u nieuwsgierig geworden naar de nieuwe Raspberry Pi AI Kit die we onlangs hebben beschreven op? In de onderstaande video kunt u nu een uitgebreide handleiding bekijken over het uitpakken en in elkaar zetten van deze nieuwe kit. De stap-voor-stap-video doorloopt het hele proces, zodat zelfs beginners hun AI-projecten vlot kunnen opstarten.

Wat zit er in de kit?

De video begint met het uitpakken van de AI Kit. De belangrijkste onderdelen zijn de M.2 HAT+ en de reeds aangesloten Hailo 8L module, evenals alle benodigde hardware (schroeven, afstand houders, etc.). Daarnaast bevat de kit een 16 mm hoge, 40-pins male to female header, die de GPIO-pinnen van de Raspberry Pi verlengt en het mogelijk maakt om de HAT op een Raspberry Pi 5 met gemonteerde Raspberry Pi Active Cooler te plaatsen.

Stap-voor-stap montagehandleiding

De video leidt u vervolgens door het montageproces dat heel eenvoudig is. Bevestig eerst de plastic afstand houders aan de onderkant van de HAT met de meegeleverde nylon schroeven. Plaats vervolgens de verleng header over de pinnen van de GPIO-header van de Raspberry Pi. Dit zorgt voor een goede aansluiting op de HAT. Lijn vervolgens de HAT voorzichtig uit over de Raspberry Pi, terwijl u de pinnen van de 40-pins connector erin steekt. Zet het geheel ten slotte vast met de resterende schroeven en zorg ervoor dat alles stevig op zijn plaats zit. We raden u aan de plastic schroeven niet te vast aan te draaien.

Zo ver zo goed! Nu de assemblage compleet is, bent u klaar om de eindeloze mogelijkheden van de Raspberry Pi AI Kit te verkennen. Of u nu wilt duiken in machine learning, robotica of andere AI-gedreven projecten, deze kit biedt een robuuste basis. Bekijk de video hieronder. De kit is in de Elektor Store verkrijgbaar. Wat gaat u ermee doen? Als u al een geweldig idee hebt voor een spannend AI-project, laat het ons dan weten in de reacties hieronder.
 

Ontdek meer Rasberry Pi!

Wilt u meer leren over Raspberry Pi, AI of elektronica in het algemeen? Bekijk alle educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts op ons Elektor YouTubekanaal en ons Elektor Industry YouTube channel. Abonneer u op Elektor's nieuwsbrief om regelmatig deskundige technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.


Vertaling: Willem den Hollander