Dr. Markus Hackstein VARTA AG
Dr. Markus Hackstein
VARTA heeft zich gepositioneerd als toonaangevende en wereldwijde leverancier van batterijen in de bedrijfssegmenten "lithium-ion toepassingen & microbatterijen" en " huishoudelijke batterijen". Dr. Markus Hackstein gaat in op VARTA's aanpak om toekomstgerichte energie-oplossingen te leveren - van micro- en huishoudelijke batterijen tot industriële opslagsystemen - voor een groot aantal toepassingen.

Elektor: Vertel ons eens over VARTA en wat jullie toepassingen zo bijzonder maakt.

Dr. Markus Hackstein: VARTA produceert een grote verscheidenheid aan producten in verschillende elektrochemische systemen, van oplaadbare lithium-ion knoopcellen tot nikkelmetaalhydride knoopcellen, primaire zilveroxide cellen, primaire lithium knoopcellen en cilindrische lithium batterijen tot waterstofgas genererende cellen en de primaire VARTA alkaline INDUSTRIAL PRO batterijen. Wij ontwikkelen en produceren al 135 jaar batterijen. We hebben een diepgaande kennis van batterijtechnologie en een grote toegevoegde waarde. VARTA-batterijen zijn in Duitsland vervaardigde kwaliteitsproducten en zijn toonaangevend in enkele van de belangrijkste sectoren van de industrie.

Elektor: Welke rol speelt duurzaamheid in uw bedrijf?

Dr. Markus Hackstein: Duurzaamheid heeft altijd bovenaan onze agenda gestaan. Met onze batterijen leveren we een belangrijke bijdrage aan een succesvolle verschuiving naar hernieuwbare energie. Het is een taak waar we ons op toeleggen en die we heel serieus nemen. We hebben met succes maatregelen genomen om het verbruik van hulpbronnen te verminderen en VARTA minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen. We zullen doorgaan op deze weg.

Elektor: CoinPower is jullie paradepaardje als het gaat om kleine, krachtige oplaadbare energieoplossingen. Wat is er uniek aan CoinPower? Beschrijf eens de verbeteringen in de volgende generatie, de A5 versie.

Dr. Markus Hackstein: CoinPower combineert onze expertise in het produceren van kleine batterijen en onze geavanceerde lithium-ion technologie. We hebben cellen geproduceerd met de hoogste energiedichtheid in een kleine footprint. De volgende generatie zal een nog hogere energiedichtheid hebben. Dit zal onze klanten helpen nog betere apparaten te ontwikkelen die nog langer stroom leveren.

Elektor: CoinPower is niet het enige product binnen jullie segment Microbatterijen. Kunt u ons iets meer vertellen over het assortiment?

Dr. Markus Hackstein: VARTA is de toonaangevende internationale fabrikant van microbatterijen voor een breed scala aan toepassingen in het segment microbatterijen. Wij produceren een breed assortiment batterijen voor toepassingen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld elektronische antistoffentests voor Covid-19, slimme pleisters met sensoren en slimme pillen voor de medische sector, slimme meters, beveiligings- en bewakingssystemen, slimme sensortechnologie en hulpmiddelen voor een verbonden ervaring in de moderne wereld van vandaag.

Elektor: In VARTA's "Duurzaamheidsverslag 2021" legt u uit dat "VARTA maatregelen heeft genomen om ervoor te zorgen dat we verantwoord inkopen en problematische grondstoffen waar mogelijk verminderen." Kunt u ons kort vertellen over een of twee van die maatregelen?

Dr. Markus Hackstein: In het verleden zijn we er al in geslaagd stoffen als lood en kwik uit onze producten te verwijderen en te verminderen. Op dit moment ligt onze focus op het minimaliseren van negatieve effecten van grondstoffen in verband met duurzaamheidsrisico's en gebruiken we tot 80 procent minder kobalt dan andere celtechnologieën die vaak door onze concurrenten worden geproduceerd. VARTA's strategie is afgestemd op internationale kaders en overtreft de nationale regelgeving.

Elektor: Wat kunnen bezoekers verwachten als ze jullie op Electronica komen bezoeken? Zullen er demo's te zien zijn?

Dr. Markus Hackstein: Natuurlijk zullen er demonstraties zijn. En ons team zal graag alle vragen beantwoorden over wat VARTA zo bijzonder maakt. We hebben een interessant programma voorbereid met live toespraken over innovatieve onderwerpen zoals geprinte batterijen enz. Meer details zijn te zien op www.varta-ag.com/electronica

VARTA electronica


Vertaling: Hans Adams