Het Internet of Things (IoT) breidt zich snel uit en daarmee ook de vraag naar efficiëntere en robuustere connectiviteitsoplossingen. Het oorspronkelijke idee heeft WiFi vaak buitenspel gezet voor IoT-toepassingen, maar zouden de veranderende specificaties het tij kunnen doen keren?

In een boeiend gesprek gaat Stuart Cording van Elektor om de tafel zitten met Dhiraj Sogani, een doorgewinterde expert van Silicon Labs, om de innovaties in WiFi-technologie te analyseren die specifiek zijn afgestemd op IoT-apparaten. Deze discussie ontvouwt de kern van de evoluerende WiFi-standaarden en hun impact op IoT-connectiviteit.

WiFi 6 als redding

Ontdek de spannende facetten van deze nieuwe standaard met betrekking tot frequentie, bereik en batterijbesparende mechanismen. Maar daar houdt de dialoog niet op; er komen strategieën aan bod voor het meten van stroom- en stroomverbruik, een voorproefje van aankomende producten die op Embedded World 2023 gepresenteerd zullen worden en een overzicht van softwarestacks en -tools.
 
 

Mis het niet

Blijf kijken voor meer transformerende discussies en verrijkende inzichten. Abonneer je op onze Elektor-nieuwsbrief en het YouTube kanaal voor een oneindige bron van technologische verlichting.