De toekomst wordt steeds groener

12 mei 2016, 17:00
De toekomst wordt steeds groener
De toekomst wordt steeds groener
Groene energie, wordt dat onderwerp nu nooit oud? In mijn ogen in ieder geval niet! Ik denk dat het alleen nog maar zal winnen aan populariteit. Ga maar na: de fossiele brandstoffen zullen binnen een kosmische oogwenk volledig verbruikt zijn. Nucleaire energie levert op dit moment nog teveel radioactief en dus gevaarlijk afval. Wat rest is ‘duurzame energie’. Daar zal de mensheid het in de toekomst mee moeten doen!
Veel beter ook eigenlijk. Zonnepanelen en windmolens stinken niet en veroorzaken geen smog. Goed, ze hebben ook nadelen. Windmolens geven behoorlijk wat geluidsoverlast en zijn dus minder geschikt voor stedelijke gebieden. En de productie van het materiaal kost natuurlijk ook de nodige energie en aan het einde van de levensduur wordt het afgedankt. Maar de milieu-invloed van dit afval is beter te overzien dan alle gassen die nu de atmosfeer in worden gepompt. En veel materiaal is waarschijnlijk zelfs nog te recyclen.
Stedelijke milieus zullen over 100 jaar onherkenbaar veranderd zijn. Of alles elektrisch aangedreven wordt? Geen idee. Misschien brengt een geniale uitvinding (nucleaire mini-reactor in de vorm van een knoopcelletje?) ons in de toekomst nu nog ondenkbare hoeveelheden (hopelijk schone) energie...
Vorige week berichtten we over de Bioo Lite, die belooft dagelijks twee telefoons te kunnen laden enkel uit een gezonde plant (die hiervan geen enkel nadeel ondervindt). Dat vind ik persoonlijk een goede ontwikkeling. Niet alleen dit specifieke project, maar het feit dat er mensen met het onderwerp bezig zijn, dat geeft de burger moed. En hoop. Hoop dat het verstand ooit een keer wordt gebruikt en men stil staat bij de gevolgen van ons doen en laten. Hoe ging de slogan ook al weer? “Een beter milieu begint bij jezelf”. Ja dat was hem!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items