De Verenigde Staten van Arduino brengen vrede in de Open Source-wereld

4 oktober 2016, 22:10
De Verenigde Staten van Arduino brengen vrede in de Open Source-wereld
De Verenigde Staten van Arduino brengen vrede in de Open Source-wereld
Nadat een pijnlijke ruzie zo’n twee jaar geleden leidde tot het oprichten van twee onafhankelijke Arduino-organisaties, LLC (of .cc) en SRL (.org), waren Arduino-hobbyisten gedwongen om twee ontwikkelomgevingen te installeren om te kunnen werken met alle beschikbare Arduino-compatibele producten. De twee voormalige vijanden hebben op de World Maker Faire in New York een akkoord aangekondigd. Er zal vóór het einde van 2016 een nieuwe holding worden gesticht voor de twee instanties en dan zal Arduino weer één organisatie zijn, zoals vroeger.

Volgens Massimo Banzi , de voorzitter van de linker Arduino-fabriek, is dit één van de beste dagen in de geschiedenis van Arduino. Federico Musto, de voorzitter van de rechter Arduino-fabriek, was “dolblij met de oplossing van de geschillen van de afgelopen jaren”. De nieuwe holding wordt het enige aanspreekpunt voor groothandelaren. Een non-profit-organisatie onder de naam Arduino Foundation wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen van software en alle interactie met de open source-gemeenschap.

Genuino, de als tijdelijke oplossing bedachte merknaam van arduino.cc om Arduino-producten te verkopen buiten de Verenigde Staten, zal blijven bestaan als een aparte productlijn. Of en wanneer de websites en IDE’s enz. weer één zullen worden blijft voorlopig een open vraag.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items