De ‘Virtualette’, een Linux-microcomputer voor makers en het IoT

6 februari 2017, 15:36
De ‘Virtualette’ Linux-microcomputer. Foto: Kickstarter
De ‘Virtualette’ Linux-microcomputer. Foto: Kickstarter
Van ‘down under’ presenteert Steven Howell van  SRKH Designs de uit twee boards bestaande microcomputer Virtualette V1. Deze ‘dubbeldekker’ met afmetingen van 76 x 37 x 18 mm ondersteunt Linux/Android-besturingssystemen en kan ‘out-of-the-box’ voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals drone- of robotbesturing, M2M-node in een beveiligingssysteem of... vult u maar in.
 
De Virtualette V1 wordt geleverd met een geoptimaliseerd op Linux gebaseerd besturingssysteem dat door de gebruiker aan de distributie van zijn/haar keuze kan worden aangepast. De computer is uitgerust met een Allwinner A20 SoC met 8 GB NAND-flash, 10/100 Mbps Ethernet, SATA, CAN-functionaliteit, een real-time klok met on-board batterij en ‘wakeup’-functie en een overvloed aan poorten waaronder USB, microSD en meerdere I/O-interfaces.

Net als bij de talloze andere ‘nieuw/beter/sneller’-computertjes die op dit moment worden geïntroduceerd, is er voor de Virtualette maar een klein startkapitaal nodig om deze in productie te kunnen nemen, in dit geval zo’n US$ 22K5 via Kickstarter. En uiteraard worden er ‘upgraded versions’ beloofd waaronder quad-core- en octo-core-versies, een add-on ontwikkelboard met FPGA, een desktop-platform, populaire video-adapter-interfaces en een ‘All in One’-board voor de inbouw van de V1 in een platte displaybehuizing. 

(Deze video is verticaal georiënteerd.) 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items