De voordelen van draadloos opladen in de auto

19 maart 2018, 00:00
De voordelen van draadloos opladen in de auto Afbeelding: Aircharge. Dit is *niet* de auto van de redacteur.
De voordelen van draadloos opladen in de auto Afbeelding: Aircharge. Dit is *niet* de auto van de redacteur.
Alle grote autofabrikanten ondersteunen nu de Qi-standaard in hun nieuwste modellen. Volgens Aircharge zijn de voordelen qua gemak en veiligheid voor automobilisten, in vergelijking met traditionele oplossingen, opmerkelijk te noemen:
  • zet de telefoon gewoon in het oplaadpunt om het laden te starten;
  • uw telefoon wordt altijd geladen tijdens de rit en is klaar voor gebruik als u aankomt;
  • geen gedoe met kabels tijdens de rit. Veiligheid voor alles!

Bedrijven van BMW en Mercedes tot Volkswagen en Hyundai gebruiken de draadloze Qi-technologie om de connectivity te verbeteren met functies zoals Bluetooth, Apple CarPlay en Android Auto. Met deze systemen kan de telefoon op verschillende manieren worden bediend, bijvoorbeeld via een scherm op het dashboard, stuurwielknoppen, gesproken commando’s of gebaren, zodra u in de auto zit. En waar heftig gebruik van apps, navigatie en muziek vroeger kon leiden tot een lege accu aan het einde van de rit, zorgt het draadloos opladen ervoor dat het apparaat volledig wordt gevoed tijdens het gebruik.

Elke autofabrikant maakt gebruik van een eigen laadoplossing, maar ze zijn allemaal Qi-compatibel. Soms is het een dok, een vakje of een lade, meestal in het middenconsole of onder de armsteun, afhankelijk van het model. Soms bieden die oplossingen ruimte om alle soorten smartphones te laden, inclusief grote phablets zoals iPhone Plus of Samsung Galaxy+, bij andere merken is de ruimte beperkter.

In een poging orde in de chaos te scheppen (en hun eigen laders stevig te promoten) heeft Aircharge een Guide To In-Car Wireless Charging gepubliceerd. Niet lezen tijdens het rijden!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items